Принцип роботи мембранного насоса*

Принцип роботи мембранного насоса*
Перекачування великої кількості рідких або газових речовин процес не з легких. Раніше це займало багато часу і зусиль, так як не було спеціального обладнання. Але зараз, коли з кожним днем з'являються все нові та нові технології, навіть цей процес набагато спростився, адже люди почали використовувати мембранний (діафрагмовий) насос. Наприклад, на сайті https://tehnogrupp.com/katalog/nasosy-po-tipu/diafragmennye-nasosy можна купити мембранний насос від компанії Wilden. Серія їх обладнання має велику різноманітність, насоси мають різні характеристики, конструкцію і функції, тому кожен зможе знайти той товар, який необхідний саме йому.

Пристрій мембранного насоса

Для того, щоб краще розібратися, що таке мембранний насос, розглянемо його пристрій.

Якщо говорити про матеріали виготовлення, то найчастіше ними є стійкий до хімічних речовин пластик: поліамід, поліпропілен, полівінілденфторід. Його використання обумовлене тим, що такі насоси активно використовують у промисловій, хімічній та газовій сферах. Також для виробництва використовують нержавіючу сталь і алюміній, що робить устаткування стійким до корозії.
Такий насосний механізм складається з двох робочих і двох повітряних камер. Основним елементом у пристрої є дві мембрани (діафрагми), які знаходяться в корпусі. Саме еластична мембрана розділяє повітряні та робочі камери між собою.

Принцип роботи мембранного насоса

З першого погляду може здатися, що принцип роботи цього механізму складний. Але, якщо в ньому більш детально розібратися, то нічого складного в цьому зовсім немає.

Так, мембранний насос працює за наступним принципом:

1. У повітряний клапан надходить стиснене повітря і проходить через внутрішньоклапанні канали.
2. За допомогою золотникового клапана повітря йде в одну з повітряних камер.
3. За рахунок підвищеного тиску в камері, еластична мембрана вигинається і тим самим видавлює рідина, яка далі слідує в напірний патрубок.
4. Мембрани, які з'єднуються між собою штоком, вигинаються в один час до центру механізму, що дозволяє всмоктувати нову рідину або газ.
5. Для того, щоб не виникало протитечії, в насосі працюють кулькові клапани, вони по черзі відкриваються і закриваються для регулювання наповнення камер.
6. Коли обидві мембрани та шток знаходяться в кінцевих положеннях, золотник повітряного клапана в цей же час займає таке ж положення навпроти.
7. Насос готовий до використання, але тепер зі зворотного боку.

Робота мембранного насоса циклічна, тому цей принцип постійно повторюється.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: насос
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Принцип роботи мембранного насоса*
12 квітень, 2020, 15:57