Прикордонникам, які видворили Саакашвілі до Польщі, загрожує в'язниця

Прикордонникам, які видворили Саакашвілі до Польщі, загрожує в'язниця
Двох колишніх працівників Держприкордонслужби звинувачують у незаконному затриманні Михайла Саакашвілі під час його реадмісії до Польщі у 2018 році.

Екс-прикордонникам закидають перевищення службових повноважень. Про це у п'ятницю, 12 червня, повідомляє Кореспондент, посилаючись на пресслужбу Офісу генпрокурора.

Відзначається, що досудове розслідування у цій справі вже завершено, його проводили слідчі ДБР.

"За даними слідства, колишні чиновники причетні до організації та здійснення в 2018 році незаконного затримання М. Саакашвілі під час його реадмісії в Республіку Польща", - йдеться в повідомленні.

Прикордонників підозрюють у перевищенні влади або службових повноважень (ч.2 ст.365 КК України). Їм загрожує позбавлення волі від 3 до 8 років.

"Що стосується інших високопоставлених осіб органів державної влади та правоохоронних органів, причетних до скоєння вказаного кримінального злочину, розслідування триває", - відзначили в ОГП.

Нагадаємо, 12 лютого 2018 року Саакашвілі затримали в Києві і відправили до Польщі за процедурою реадмісії. Уповноважений Верховної Ради із прав людини Валерія Лутковська заявила, що реадмісія Саакашвілі була законною, але є питання до процедури її здійснення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Даїшнік не мєнт!
Відповісти