Сонячні панелі: переваги домашньої електростанції*

Сонячні панелі: переваги домашньої електростанції*
Сьогодні, напевно, немає жодної людини, яка б нічого не чула про сонячні панелі. І не дивно! Адже ці пристрої уже протягом багатьох років використовуються як альтернативне джерело енергії на різних об’єктах. Чим обумовлена така популярність? Сонячні станції володіють цілим переліком переваг, серед яких:

• високий рівень економії;
• отримання додаткового прибутку;
• екологічність;
• енергетична незалежність;
• простота обслуговування;
• тривалий термін експлуатації, і не тільки.

У зв’язку з цим збільшилася і кількість компаній, які пропонують купити сонячні панелі. Якій з них варто довіряти? Найкраще надавати перевагу провідним, досвідченим постачальникам відомих брендів в нашій країні.

На що звернути увагу, обираючи сонячні панелі?

1. Вид обладнання. Мова йде про монокристалічні та полікристалічні сонячні панелі. Чим вони відрізняються? Монокристалічні батареї мають високий ККД (до 23%), стійкі до механічних пошкоджень, приваблюють своєю раціональністю та практичністю, однак і коштують вони дорожче. У свою чергу, полікристалічні панелі дешевші, володіють відмінною працездатністю у несприятливу погоду, але мають недосконалу поверхню.
2. Ефективність. Цей показник може коливатися в межах 12%-20%. Чим вищий рівень ефективності, тим дорожчим буде обладнання.
3. Номінальна потужність. Потужність сонячних батарей може становити від 270 Вт до 440 Вт. В цьому випадку варто звернути увагу на місце установки системи (квартира, приватний будинок, підприємство) та рівень споживання електроенергії. Не менш важливо правильно підібрати інвертори для сонячних панелей.
4. Наявність гарантії. Яке обладнання для створення власної СЕС ви не обрали, воно має супроводжуватися офіційною гарантією від виробника.
5. Виробник. Серед найбільш надійних виробників сонячних панелей особливою популярністю користуються такі бренди, як: Risen Energy, ABi-Solar, Akcome, EGING PV, INTEREnergy, Jinko, Leapton Solar та інші.

Як заробити на встановленні сонячних панелей?

Ні для кого не секрет, що керівництво багатьох держав заохочує своїх громадян до користування альтернативними джерелами електроенергії. Саме з цією метою і в нас діє зелений тариф, що дозволяє отримувати кошти за невикористану електроенергію, яку вдається отримати шляхом встановлення приватної СЕС. Ну а розмір зеленого тарифу визначається з урахуванням типу СЕС (наземна, дахова приватна) та дати її введення в експлуатацію. Додатково доведеться встановити спеціальний лічильник для «зеленого» тарифу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.