9-річна волинянка знає напамʼять Конституцію

9-річна волинянка знає напамʼять Конституцію
Мешканка Старовижівського району захоплюється правознавством та мріє стати такою, як Леся Українка.

Мар’яна Максимець (на фото) – дівчинка, яка світ сприймає зовсім по-іншому, ніж її ровесники, ‒ пише Слово Волині.

Вона знає всі статті Конституції України, цитує її і переконує, що кожен громадянин повинен знати про свої права та обов’язки.

У три роки дівчинка захопилася біологією. Бабуся Любов Максимець – вчителька хімії та біології Поліської ЗОШ І-ІІ ст. – розповідала своїй внучці про скелет людини, клітини тощо. Дівчинка захоплено слухала історії й ділилася ними з сусідами.

У чотирирічному віці Мар’яну зацікавили юридичні науки. Батьки їй подарували велику енциклопедію «Все про світ», яку вона охоче прочитала. Букви вона вивчила в неповні два роки. У чотири – знала напам’ять чимало великих віршів. Зокрема, по кілька десятків разів на день розповідала сусідам «Про царя Плаксія».

«Щоб стати юристом (а саме про це мріє дев’ятирічна дівчинка), треба знати багато мов, а ще – математику, – ділиться думками дівчинка. – Зараз я з татом вивчаю все про Європу. А ще мені цікава географія. Я знаю, що в світі є шість материків. Люди вважають, що є чотири океани світу. Але 2000-го року вчені до списку внесли ще й Південний океан. Він знаходиться на Антарктиді. Це Південний полюс».

Мар’яна зайнялася вивченням правознавства, бо вважає, що це їй дуже знадобиться у старших класах. І хоч зараз тривають літні канікули, вона багато часу просиджує за книжками.

«Може, комусь це видасться смішним, ‒ говорить вона, ‒ але я мрію стати такою видатною, як Тарас Шевченко, Леся Українка, Іван Франко чи Василь Сухомлинський».

Із першого класу Мар’яна Максимець пише вірші та оповідання. Вони про рідних, школу, улюблених звіряток.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нехай БОГ тобі допомагає і дальше бути такою розумничкою на втіху не тільки батькам,а й усім людям людям,хто тебе знає.УСПІХІВ ТОБІ!!!
Відповісти
Дякую!!!
Відповісти
МОЛОДЕЦЬ.УСПІХІВ ТОБІ.:)
Відповісти
Останні новини
9-річна волинянка знає напамʼять Конституцію
28 червень, 2013, 16:29
Лучанин помер на курорті
28 червень, 2013, 15:41