Види твердопаливних котлів*

Види твердопаливних котлів*
Теплу атмосферу в домі створюють не тільки хороші відносини між його власниками, а й опалення. Одним з найбільш популярних варіантів опалення є газовий котел. За його назвою стає зрозуміло, що для підключення такого котла необхідне підключення будинку до магістрального газу. Навіть в наш час існують райони, де доступ до магістрального газу відсутній. Але це не означає, що людям потрібно мерзнути. Наприклад, можна використовувати твердопаливні котли, які працююють без доступу до газу. Їх перевагою можна назвати те, що ККД їх роботи значно вищий, ніж традиційних печей.

Великий вибір таких котлів і не тільки їх надано на сайті https://vygodnyi.com.ua/. Там ви зможете вибрати те, що підійде саме вам не тільки за характеристиками, але й за вартістю.

Види твердопаливних котлів

Існує кілька видів твердопаливних котлів. Різняться вони за технологією подачі необхідних ресурсів і системою згорання. Є такі їх види:

Пелетні.
Спосіб їх роботи здійснюється так, що завантаження ресурсів відбувається автоматично з бункера. Його обсяг впливає на те, наскільки часу вистачає одного завантаження, зазвичай це від одного тижня до місяця. Зручно, що їх автоматична система дозволяє змінювати режими роботи та налаштувати його так, що в різний час доби або день тижня інтенсивність роботи буде більшою або меншою. Назва таких котлів говорить про те, що робота їх здійснюється тільки на такому ресурсі, як пелети (деревні гранули, які виготовляються методом пресування тирси, стружки, кори або будь-яких інших відходів, що залишаються після обробки дерева).

З ручним завантаженням.
Головною особливістю цих твердопаливних котлів є те, що завантаження відбувається вручну. Ресурсами можуть служити дрова, вугілля, штиб, кокс, брекети та торф. У різних котлах з ручним завантаженням термін однієї закладки різниться. Залежить це від того, якого обсягу паливна камера та які використовуються технології горіння. Для того, щоб підтримувати роботу такого пристрою необхідний постійний контроль та зусилля з боку людини.

Додаткові функції твердопаливних котлів

Моделей твердопаливних котлів існує велика кількість. Крім того, що головною їхньою функцією є обігрів приміщення, деякі з них можуть мати й інші додаткові завдання, наприклад:

• приготування їжі, завдяки наявності варильної поверхні;
• розпал дров у автоматичному режимі;
• датчик рівня тиску;
• термоаккумулятор (спеціальний бак, який наповнюється водою і дає можливість працювати системі більш ефективно).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: котел
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.