В Україні посилять контроль за дотриманням карантину

В Україні посилять контроль за дотриманням карантину
Міністерство охорони здоров’я, Національна поліція, Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів мають посилити контроль за дотриманням заходів, направлених на протидію поширенню епідемії COVID-19.

Відповідне доручення на позачерговому засіданні Кабінету Міністрів України у п’ятницю, 19 червня, дав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, - пише Урядовий портал.

«Дуже велика кількість людей перестали дотримуватись карантинних правил і вирішили, що коронавірус зник і шансу захворіти більше немає. Майже тисяча хворих – це надзвичайно тривожний сигнал для всіх нас. У нас вже є дві області, де наповнення лікарень хворими більше 50%», - зазначив прем’єр-міністр.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У Волинській ОДА сказали, чому опинилися серед найгірших у боротьбі з коронавірусом

На думку очільника уряду, така ситуація «має стати ще раз сигналом того, що коронавірус – це не фейк, це не вигадані речі, це загроза, що ходить поруч з кожним з нас», і єдина можливість убезпечитися від хвороби – це дотримуватися протиепідемічних правил розроблених МОЗ.

«Ми будемо посилювати контроль за дотриманням протиепідемічних заходів. Звертаюсь до пана Віктора Ляшка. В регіони для контролю має виїжджати керівництво МОЗ на чолі з головним санітарним лікарем. Так само буде посилено контроль з боку Національної поліції та Держпродспоживслужби. Сьогодні всі відповідні наради були проведені, і ми будемо діяти жорсткіше, щоб українці були в безпеці», - заявив Прем’єр-міністр.

Відповідно прем’єр-міністр дав доручення міністру охорони здоров’я Максиму Степанову та міністру внутрішніх справ Арсену Авакову забезпечити посилений контроль за дотриманням карантинних обмежень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Україні посилять контроль за дотриманням карантину
19 червень, 2020, 18:18