У Тернополі створили 85-метровий алфавіт. ФОТО. ВІДЕО

У Тернополі створили 85-метровий алфавіт. ФОТО. ВІДЕО
Стіна довжиною 85 метрів знадобилася тернопільському "графітчику" Олегу Голубовичу, щоб намалювати всі літери українського алфавіту.

Триметрові літери 10 днів виводив 24-річний митець з двома друзями, - пише Газета.ua.

Каже, що мета акції – нагадати українцям, скільки ж букв є в національній абетці.

"Все почалося кілька років тому з жарту. Спитав друга, скільки букв в абетці. Він не знав. Мене це здивувало і я почав питати те саме знайомих, потім навіть незнайомих людей – перехожих на вулиці. Зробив свою статистику: з 10 українців троє знають кількість букв точно. Ще двоє вгадують з другої спроби. Решта називають випадкові цифри", ― розповів Голубович.

На найбільшу в Україні абетку витратили 60 літрів білої фарби та 20 літрів чорної. Її надали для акції безкоштовно виробники фарби.

"Найскладніше було намалювати літеру "ф". "О" – також складна – але в ній округлість форми можна надати за допомогою нитки. А "ф" – довгаста. Її вивести найпроблемніше", ― розповідає автор.

Алфавіт розмістили на окраїні міста біля найбільшого в місті ТРЦ "Подоляни". Букви добре видно тим, хто рухається Тернополем по обʼїзній дорозі на машині.

В день відкриття роботи учасники презентації-журналісти та запрошені фотографувалися на фоні букв, що відповідають першій букві їхнього імені.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Тернополі створили 85-метровий алфавіт. ФОТО. ВІДЕО
01 липень, 2013, 07:00