Яким буде новий сквер у Луцьку

Яким буде новий сквер у Луцьку
У Луцькій міській раді готові облаштувати новий сквер у 40-ж-2 мікрорайоні, але грошей на це немає.

Наразі в мерії планують восени посадити дерева, - пише Волинський інформаційний портал з посиланням на депутата Романа Романюка.

Нагадаємо, що у лютому 2013-го він під час сесії міської ради подав запит щодо облаштування у 40-ж-2 мікрорайоні скверу з дитячим майданчиком, аби молоді мами, яких багато у новому житловому масиві, мали де гуляти з малечею.

Заступник Луцького міського голови Лариса Соколовська надала відповідь на запит.

«Повідомляємо, що управлінням містобудування й архітектури буде розроблено схему розміщення скверу та дитячого майданчика і направлено у департамент житлово-комунального господарства для його облаштування, про що додатково вас буде повідомлено», – йдеться у відповіді заступника градоначальника.

Архітектори розробили два варіанти скверу, який розташується між вулицями Конякіна та Зацепи. В одному передбачені дві зони, а в іншому – три, зокрема для дітей молодшого та середнього віку, а посередині, між ними, для дорослих.

Роман Романюк пояснив, що мами зможуть сидіти по центру і бачити та контролювати своїх чад. У комплексі передбачені гойдалки та качелі для дітей, а також облаштування алей, мощення їх бруківкою, встановлення лавочок та ліхтарів.

Перші роботи, озвучує попередні плани депутат, мають розпочати вже восени, тобто посадити дерева. Навесні ж можна буде продовжити й зробити зонування території.

Щоправда, у місті немає коштів для створення скверу, тож влада обіцяє лише допомогти з підведенням комунікацій. Тож наразі обранець громади шукає підприємців та меценатів, які будуть готові підсобити у добрій справі.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Я канєшно ізвіняюсь" (с), але шо це за мікрорайон 40-ж-2? Де він знаходиться?
Відповісти
та вони не знають. Cntl+c Cntl-v.
Відповісти
Це район Конякіна-Зацепи. А сквер має бути, я так розумію, там, де самовільно збудувався ресторан "Вогнем і мечем".
Відповісти