У Луцьку привітали архітекторів

У Луцьку привітали архітекторів
Урочистості з нагоди відзначення Дня архітектури України відбулися в Луцьку.

Захід пройшов 1 липня у приміщенні Волинської ОДА, ‒ пише Волинська правда.

Заступник губернатора Волині Олександр Курилюк зауважив, що радий такій зустрічі. Мовляв, йому приємно поспілкуватися із професіоналами. Він зауважив, що на Волині діє 76 ліцензованих архітектурних організацій, 37 волинських архітекторів є членами відповідної національної спілки.

«Волинські архітектори – це команда професіоналів», – сказав чиновник.


Олександр Курилюк зауважив, що за останні три роки на Волині були зроблені фундаментальні для архітектури речі, такі як зонування території, яке фактично завершене, детальні плани кількох територій. Зараз триває робота над векторними картами території, яку сподіваються завершити найближчим часом.

Курилюк побажав, щоб роботи волинських архітекторів радували око, як бахчисарайський фонтан, стояли довго, як Китайська стіна, та були такими ж міцними, як єгипетські піраміди.

Заступник голови Волинської обласної ради Юрій Лобач подякував архітекторам за наполегливу працю.

Заступник Луцького міського голови Лариса Соколовська передовсім зауважила, що це – особливий день, адже головний архітектор міста Луцька Юрій Казмірук народився у День архітектури України. Його привітали оплесками. Вона побажала, аби присутніх радували споруди, які будуються та проектуються. Також Соколовська побажала архітекторам бюджетних коштів та багатих інвесторів для втілення проектів у життя.

Від представників влади двом десяткам архітекторів дісталися нагороди, відзнаки та квіти.

Головний архітектор Луцька Юрій Казмірук зауважив, що на архітекторів покладена висока відповідальність і обов’язок ‒ будувати міцну українську державу. Він додав, що один із відомих американських архітекторів сказав, що лікар може похоронити свою помилку, а архітектор – лише обвити її плющем. Тому побажав, щоб присутнім не було соромно за свої творіння перед нащадками.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бідзіля гарно тримається і розумний архітектор. Його вітаю.
Ще Шевчук Ю. багато і розумно проектує разом з АДК. Вітаю весь іхній колектив!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку привітали архітекторів
01 липень, 2013, 14:24