Кайтинг та його види*

Кайтинг та його види*
Екстремальні види спорту цікаві багатьом. Отримати дозу адреналіну можливо різними способами: піднятися на вершину гори, стрибнути з мосту на банджі джампінгу, покататися на лижах чи сноуборді, навіть поїздки на велосипеді можуть бути екстремальними. Але зараз велику популярність на території України, і не тільки у нас, набирає такий вид спорту як кайтсерфін. Він передбачає катання по хвилям на дошці, яка прикріплена до спеціального повітряного змія.

Здавалося б, що у нас навчитися такому просто неможливо, але на kitecenter.com.ua надають послуги індивідуального навчання кайтсерфінгу. Професійна людина в цій сфері не тільки поставить вас на дошку, але і зробить все можливе, щоб ви на ній відчували себе впевнено.

Кайтинг

Перед початком вивчення кайтсерфінгу, необхідно розібратися, що таке кайтинг, адже саме це є основною даного виду спорту.
Кайтингом називають екстремальний вид спорту, в якому використовується вдосконалений повітряний змій. Він наповнюється потоком вітру і тягне за собою людину. Вітер може задавати не тільки швидкість ковзання по воді або іншій поверхні, але й дає можливість виконувати різні трюки, стрибки та перевороти. Вітер є в будь-яку пору року, а це означає, що для занять кайтингом немає ніяких перепон.

Види кайтингу

Саме сезон є головним фактором, який ділить кайтинг на види:

• Кайтсерфінг.
Кайтинг на воді. Під час можливого падіння, вода трохи пом'якшує удар, тому саме кайтсерфінг є найбезпечнішим з усіх далі вказаних видів.
• Сноукайтинг.
Кайтинг на снігу. Цей вид передбачає ковзання по засніжених гірських вершин. Для нього можуть використовуватися як лижи, так і сноуборд. Якщо говорити про небезпеку для здоров'я людини, то він має середні показники, адже падіння буде відбуватися на сніг.
• Лендкайтинг.
Кайтинг на землі. Основою, на якій стоїть спортсмен, може бути все, що має колеса, – скейт, ролики, баггі (візки з трьома колесами та ножним керуванням). Під час падіння земля ніяк не зможе пом'якшити удар, тому такий вид найбільш травмонебезпечний.

Види бордів для кайтингу

Кайтери не могли залишити свій вид спорту без спеціального обладнання, тому придумали кайтборди.
• Для кайтсерфінгу використовується квінтіп. Таке пристосування можна назвати злиттям дошки для віндсерфінгу і вейкборду.
• У лендкайтингу професійні спортсмени використовують маунтінборд – це такий собі сноуборд, який має коліщатка.
• А ось для зимового варіанту нічого вигадувати не потрібно, адже класичний сноуборд відмінно для цього підходить.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кайтинг
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.