На дороги Волині виділили 90 мільйонів гривень: кому вони дістануться

На дороги Волині виділили 90 мільйонів гривень: кому вони дістануться
Служба автомобільних доріг Волині провела тендер, за результатами якого визначила підприємства, що ремонтуватимуть та доглядатимуть дороги області.

Загальна вартість послуг - 90,13 мільйона гривень, - пишуть Наші гроші.

Дві третини виділених коштів – майже 67 мільйонів – отримає ТОВ «Луцькавтодор-Сервіс», котра входить в групу ЛАД Юрія Ольхового. Він у 2009-2010 роках очолював Службу автомобільних доріг у Волинській області.

«Луцькавтодор-Сервіс» був заснований як дочірнє підприємство фірми «Луцькавтодор», до складу власників котрого до 2011 року входив Юрій Ольховий.

Наразі, за даними SMIDA, Ольховий часткою в компанії не володіє, однак є головою наглядової ради. Саму дочірню фірму в 2007 році перетворили на товариство з обмеженою відповідальністю, а в 2011-му перереєстрували з «Луцькавтодору» на Олексія Юрчука.

За останні п’ять років «Луцькавтодор» виграв тендерів на 346 мільйонів гривень, а «Луцькавтодор-Сервіс» – на майже 229 мільйонів.

Також 12 мільйонів гривень отримає ПАТ «Ковельське ШБУ №63». Згідно з останніми даними SMIDA, основними власниками фірми є її директор Ігор Пець та ТзОВ «Кодет». Співвласником останньої є Микола Настін, колишній начальник Служби автомобільних доріг у Волинській області (2000-2007 роках).

За останні п’ять років ШБУ виграло тендери на загальну суму 58,6 мільйона гривень.

Окрім того 7,9 мільйона гривень дістанеться ПрАТ «Броварське ШБУ №50». Контрольним пакетом акцій фірми наразі володіє громадянин Росії, імені котрого SMIDA не розкриває. Разом з тим до 2009-го власником фірми на три чверті був Віктор Гавриленко, який у 2002-2003 роках очолював ВАТ ДАК «Автомобільні дороги України». Гавриленко також є незмінним директором компанії з самого заснування у 1996 році і за останніми даними SMIDA офіційно все ще є власником міноритарної частки у розмірі 0,0029%.

Решту 3,27 мільйона освоїть Волинський облавтодор.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що за питання "кому дістануться гроші"? Ви як маленькі :)
Відповісти
Не треба ділити шкуру невбитого ведмедя
Відповісти
Та все там давно вбите і поділене))). Однак комусь шкіра, а комусь дермантин ...
Відповісти
Немає про що з тобою говорити...ти навіть приблизно не розумієш про що говориш.
Відповісти
Мені здається ,що Фірмам ,які проводили попередні ремонти доріг на Волині ,необхідно відмовити.Наслідки ремонту будуть такі самі.
Відповісти
Останні новини
На дороги Волині виділили 90 мільйонів гривень: кому вони дістануться
02 липень, 2013, 13:33