Схоже, що візит Президента Польщі до Луцька є спробою принизити українців, ‒ нардеп Вітів

Схоже, що візит Президента Польщі до Луцька є спробою принизити українців, ‒ нардеп Вітів
На думку народного депутата Анатолія Вітіва (ВО «Свобода») (на фото) приїзд Президент Польщі Броніслава Коморовського до Луцька небажаний та такий, що спровокує загострення українсько-польських відносин.

«Після того як 20 червня 2013 року польський Сенат ухвалив антиукраїнську, псевдоісторичну та шовіністичну постанову про події на Волині візит Президента Польщі до Луцька є небажаним та недоречним. Така ініціатива польського президента буде сприйнята українським суспільством як провокація», - цитує обранця народу партійна прес-служба.

Як повідомлялося раніше, 14 липня до Луцька може завітати Броніслав Коморовський, аби вшанувати памʼять жертв Волинської трагедії.

«Схоже, що Броніслав Коморовський хоче приїхати у Луцьк аби символічно принизити українців, які боролися за незалежність на своїй власній землі, і показати їх «вбивцями». Переконаний, що після багатомісячного нагнітання антиукраїнської істерії польськими політиками Броніславу Коморовському нічого робити у Луцьку.

Присутність польського президента на Волині за даних умов не лише не наблизить час порозуміння між двома народами, а може спровокувати акцію протесту громади. Цей жест буде потрактований волинянами та українським суспільством як прагнення польської сторони нав’язати власну неоімперську версію подій 1943 року на Західній Україні, яка базується на сфабрикованих і недостовірних історичних фактах», - вважає Вітів.

«Приїзд Броніслава Коморовського у Луцьк був би доцільним лише в тому випадку, якби він відвідав українські села, які стали жертвами нападів польських окупаційних загонів у роки Другої світової війни, і публічно покаявся перед Україною за багаторічні роки загарбницької політики Речі Посполитої. Президент Польщі нарешті має публічно засудити звірства вчинені поляками проти українців на Холмщині навесні 1944 року та операцію «Вісла». Такий крок глави польської держави став би позитивним сигналом і прислужився б справі українсько-польського порозуміння. В іншому випадку Броніслав Коморовський буде розглядатися в обласному центрі Волині як небажана персона.

Водночас ми й надалі залишаємось послідовними прихильниками добросусідських відносин із польським народом, докладаємо максимальних зусиль задля пошуку компромісів щодо справедливого погляду на наше історичне минуле та спільних перспектив у сім’ї вільних європейських націй в майбутньому», - наголосив народний депутат.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 21
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Брєд сивої кобили
Відповісти
Згідний. Толіку лікуватись треба )))
Відповісти
історію ВОлині хоча б з 1918по 39.в частині репресій польської влади по національних ознаках.скільки поляків -військових відставників було переселено при мега субсидіях полдьщі.як вели себе вони тут.чому кожен мав зброю.чому виконувати пісні навіть на весіллі українською мовою заборонялось без спецдозволу.хто такий пілсудський..пацифікація..напряжіться.потратьте трохи часу.заодно взнайте де була могила ДАНИЛА Галицького до 50 років.і що з нею зробили.що зробили з кукраїнськими церквами..багато поляків памятає про це.в третьої частини память з провалами на десяткі років..
Відповісти
нафіга президент Польщі їде у Луцьк? депутат правий абсолютно.
не потрібно нам, щоб цей нащадок польських окупантів у Луцьку розказував які погані українці! а місцева влада знай тільки підспівує цим шакалам
Відповісти
Правий Вітів на всі 100%. Ніхто президента Польщі в Луцьк не запрошував. Навпаки він нашого хоче затягнути, щоб розповісти які українці "бандити" Про армію крайову і не згадає як нищили наші села. А "111" і "Дмитро" трохи книжки читайте і майте трохи гордості тоді нікого лікувати не будете
Відповісти
Ну хай хоч якийсь президент завітає, раз вже *рідний* не може.
Відповісти
ЗАЯВЛЕНИЕ
Антифашистского комитета Украины

Рассмотрение польским Сеймом вопроса о признании ОУН-УПА преступными организациями имеет большое международное значение. Давно пора признать преступными действия вооружённых формирований ОУН-УПА после того как Волынский краевой провод ОУН(б) принял решение об изгнании с Волыни местных поляков. Жертвами нападений стали десятки тысяч мужчин, женщин и детей.
Своего пика трагические события достигли 11 июля 1943 года, когда одновременно было атаковано более 150 польских населённых пунктов. В течение 1943 года на территории Волыни было создано до 100 польских баз самообороны, большая часть из которых была уничтожена отрядами УПА. Уцелели лишь крупные, имевшие хорошую материальную поддержку со стороны Армии Крайовой и пользовавшиеся помощью советских партизан. В Польше ОУН и УПА давно признаны преступными организациями, о чем свидетельствует множество решений судов, которые никем не отменялись.
В современной Украине ряд депутатов ВО «Свобода» внедряют программу бандеризации, провозглашают нацистские лозунги, призывают чтить память тех, кто сотрудничал с немецкими нацистами и боролся с Красной Армией. Доходит до объявления новой Колиивщины. Поэтому признание деятельности ОУН-УПА преступной имеет большое международное значение. И мы надеемся, что вслед на польским Сеймом аналогичное решение примет и Верховна Рада Украины.
Відповісти
страну сруін.
Відповісти
Найяскравішим прикладом антиукраїнських дій були пацифікаційні акції, які провадила польська допоміжна поліція, що перебувала на німецькій службі.[36] Загалом, попри спротив керівництва польського підпілля, до тих підрозділів увійшло близько 1500-2000 осіб. Окрім цього, з Генерального Губернаторства було перекинуто 202-ий поліційний шуцманшафтбатальйон, який складався з поляків, чисельністю 360 осіб. Цей батальйон діяв в основному на теренах Рівненського та Костопільського повітів. На початку 1944 року його розбила Червона Армія. У вересні в округу підтягнули також батальйон «шупо» «Остлянд», сформований ще в вересні 1941 року з естонських фольксдойче.[37]

Кому цікаво з Вікіпедії --- Польська поліція брала участь у численних пацифікаційних акціях в українських селах,[38][39] про що свідчать багато спогадів із того періоду.[40][41] У каральних акціях найчастіше брав участь 202-ий шуцманшафтбатальйон.[42] За деякими даними, часто за кожне спалене повстанцями польське село польська поліція знищувала п'ять українських сіл.[43][44]
Відповісти
наберіть в гуглі.то веселі хлопці.там і кокс і герич.фантазії пруть.подивіться їх даже путін ганяє трохи..вишли із пад кантроля..
Відповісти
Ото приїде поляк - і наших дебілів "полікує"...
Відповісти
лічаться закордоном.тут вас лічать..
Відповісти
А яка різниця, що відбувалося колись? Яке це відношення має до нас? Хіба ми завинили у тому, що хтось колись вирішив, що інші - його вороги? Навіщо ми на ті самі граблі наступаємо, невже альтернативи зовсім немає? Треба зробити висновки і змінювати поточну ситуацію, а не зациклюватися на минулому. Якось безглуздим наше існування виглядає.
Відповісти
то.хай усвідомить поляк той що з шкури рветься в писанині що волинь та львівщина польські..зайди в ютуб на їхні (польські)сторінки..це не минуле..а сьогодення частини поляків.їм треба перше з цим розібратись а не давати настанови..це сьогодення..тобі воно пофіг.напрягає що не всім пофіг?
Відповісти
"Вождь" щось там меле...
Відповісти
пий пиво і водку.скоро падаражає.це проблема..
Відповісти
ти ніком "Стецько" пишеш-ємеля,іван,кутузов.єто твойо.падросто якому за 30.
Відповісти
Кажуть поляк ще й Яника в Луцьк запросив, вже поводить себе як господар!
Відповісти
Українців не можна принизити більше, ніж вони самі себе принизили і продовжують принижувати - раби влади зеків.
Відповісти
Ну перед кожним виступом вітіва я би брав у нього кров на аналіз кількості алкогоголю. думаю це б прояснило підстави багатьох його виступів та тематики виступів. А взагалі коли президент РП іде до луцька він їде в обласний центр Волинської області. І що слиню пускати приїде то побачимо з чим він представник держави як і наш "гарант" нашого ж приймають нормально хоч в недолугий то давайте і ми будемо цивілізовані цеж не вася з сусіднього підїзду. А коли виступатиме тоді і почуємо і зрозуміємо хто нам РП і як до неї ставитись. А суржикова партія свобода далеко не показник так вітер у дупі!
Відповісти
ти по персоналіях не проходься. тема тут інша.а ще краще статтю прочитай.напряжись.такий нік в тебе..зразу видно шукає привід.поїдь в вечірній нововолинськ...відведеш душу на пів року..в школі мерліції в сокиричах треба було таке розказувати.там дійсно всі тверезі..
Відповісти
Останні новини
Схоже, що візит Президента Польщі до Луцька є спробою принизити українців, ‒ нардеп Вітів
02 липень, 2013, 13:53