Люди самі просили ліквідувати спортмайданчик у дворі,‒ мерія

Люди самі просили ліквідувати спортмайданчик у дворі,‒ мерія
Мешканці кількох багатоповерхівок у Луцьку самі просили, аби у їхньому дворі дитячий майданчик встановили просто посеред футбольного поля, - заявляють у відділі благоустрою департаменту ЖКГ Луцької міської ради.

Нагадаємо, мешканці будинку № 109 на вулиці Рівненській у Луцьку обурюються, що у них у дворі посеред спортивного майданчика встановили дитячий.

Головний спеціаліст відділу Любов Грабовська заявила, що такі дитячі майданчики встановлюють не з ініціативи міськради, а за проханням мешканців прилеглих будинків.

«Особисто я проводила збори мешканців загальні в четвер (27 червня – ред.) з 14:00 до 16:00. Мешканці трьох будинків вийшли і попрохали його там встановити», - пояснила вона.

Також Грабовська розповіла, що нормального спортивного майданчика там інколи не було: «Там був прохідний двір, це мешканці самі поставили ті скати».

Представник міськради заявила, що прохання мешканців встановити дитячий майданчик саме там мотивоване випадками травматизму: «Коли людині розбили голову, зламали руку, коляску перекинули дядьки м’ячем, то люди попросили його прибрати і не хочуть, щоб там було пусте місце, а щоб там був ігровий комплекс».

Грабовська повідомила, що майданчик був встановлений на замовлення Луцької міської ради. Підрядником виступив приватний підприємець Ігор Дмитрук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 21
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дитячий майданчик у дворі - правильно. Спортивна площадка у дворі - катастрофа для мешканців.
Відповісти
Звичайно, краще підліткам бухати у дворі замість грати у футбол.
Цікаво, чому ми, мешканці будинку, нічого не чули про збори.
Відповісти
Чи хтось бачив оголошення про збори???
Відповісти
Для дітей до 3 років гірку-ковзанку всунули на футбольне поле, а дітям після 7 років залишилося йти в цілодобовий магазин на пиво і на саморобному столі для тенісу пити. О, стіл також треба забрати, бо ж він саморобний і тенісним мячиком можна влучити в голову і буде травма! футфольне поле-ГЕТЬ! Тенісний стіл-ГЕТЬ. Даєш китайські гірки!!!
Відповісти
А це нічого, що про збори ніхто з мешканців не був повідомлений? Шановна, Любов Грабовська, яким чином було організовано збори і де вони проходили? Чому ми про них не знали?
Відповісти
Головний спеціаліст відділу Любов Грабовська , надайте, будьте ласкаві, копію сертифікату на ці, так звані, дитячі майданчики і копію акту на їх встановлення з підписом інженера з технічного нагляду про те, що вони встановлені у відповідності до ДБН. А також озвучте герантійний термін експлуатації такого майданчика.
Батьки хвилюються за здоров'я своїх дітей і нерви їхніх бабусь.
Відповісти
А, певне, думка кількох бабць на лавочці біля майданчику, має більше значення, ніж думка молоді. Браво за професійний підхід, пані Грабовська, вами можна пишатись. З такими кваліфікованими трудягами в міській раді у нашого міста і країни ВЕЛИКЕ майбутнє!
Відповісти
Хочу нагадати, що всі, без виключення, товари для дітей повинні бути сертифіковані. А встановлення дитячих майданчиків в громадських місцях, а не на приватних земельних ділянках,повинно контролюватися відповідними службами нагляду. Тим більше на замовлення міської ради, а отже за державні кошти. Я думаю у Вас всі документи під рукою і довго їх "підробляти", вибачте шукати, не доведеться
Відповісти
Це той підприємець, що торгує ковбасами.
Відповісти
І ліцензію на будівельні роботи він має?!?!
Відповісти
Футбольне поле облаштовують на спеціально відведених місцях,або загороджують сіткою.А не серед двору, де гуляють малі діти і відпочивають пенсіонери. Сидиш, і думаєш чи м2яч не поцілить в голову дитині чи дорослому. А ці випадки на цьому майданчику вже траплялися. І нікому до цього немає діла.Я тільки за дитячий майданчик.
Відповісти
А написати звернення в міську раду: "просимо загородити сіткою спортивний майданчик у нашому дворі..." СЛАБО?
Відповісти
А майданчик вже вивезли.... Куди , не відомо.Так що наші діти знову без майданчика.
Відповісти
Для встановлення даного майданчика у нашому з вами дворі є велика кількість вільного місця! Щоб його встановити, не потрібно руйнувати зроблене власноруч! І діти будуть мати де проводити час не тільки до 5 років, а й після 5 років!
Відповісти
В Пані Грабовська в нашому дворі завжди був спорт майданчиик. Був і турнік, і каруселі, і гірки...А саме на тому футбольному полі тільки без воріт і скатів ще я років тако з 15 тому футбол грав + там посередині поля з двох боків стояли дві синенькі такі залізні труби, ви раптом не знаїте для чого вони???? Якщо ні то я вам поясню: це труби для натягування сітки як для валейболу так і для великого тенісу. Не факт, що в нас грають саме в валейбол чи теніс, але футбол в нас грають, скільки я там живу.
Знаєте я мав би бути задоволений такій гірці, адже в мене підростає маленька доця і мені набагато легше вийти в двір а ніж йти до 18 школи. Однак, я як прийшов в четверг з роботи і побачив цей дибілізм.......я був в шоці з наших мужовладців. Ну невже не можна було, ну наприклад біля пісочниці поставити ту гірку, або біля 107А???
Реально ви якись "молдавани".
Відповісти
Марія, подумайте що будуть робити ваші дітки коли виростуть з гірки і качелі... курити і бухати біля трансформаторки? сидіти вдома перед зомбоящиком? тупіти в інтернеті? чи проводити час з користю для здоров"я? І виберіть для себе і своїх діток підходящий варіант.
Відповісти
Від народження живу тут. І скільки себе пам"ятаю, ми там грали в футбол, а взимку хокей. І завжди нам заважали люди котрі по діагоналі через двір ходили. І ніколи там не відпочивали пенсіонери, бо там не було ЖОДНОЇ лавочки! Якщо такий важливий відпочинок пенсіонерів, то поставте лавочки біля кожного підїзду. Зробити лавочку простіше простого, 2 метри дошки, пару цвяхів і руки з плечей...ну і трохи бажання щось зробити. А місця для дитячої гірки, як я вже вище казав, у нашому з вами дворі предостатньо.
Відповісти
Я вважаю ,що "Волинь посту " варто поцікавитися вказаними вище документами у представників замовника. адже, якщо та "гірка" впаде, і травмує дитину, як будинок рік назад убив двох сусідів, то винних не буде. Або призначать ту тьотю Марію, яка сльозно просила майданчик.
Відповісти
Влада діє за принципом: немає майданчика-немає проблеми.
Так тримати!!! Рішення проблеми в дусі "покращення". Я так розумію сертифікатів немає, дозволів немає... Це вже пахне корупцією. Бо за встановлення вже гроші пішли? Яким чином ту "цяцьку" через митницю ввезли???
Скільки ж можна грабувати бюджет і плакати, що грошей немає???
Чи якщо підприємця змусили це купити та поставити, то його продукція одразу подешевшає??? Все одно ми за це платимо...
Невже це ніколи не припиниться
Відповісти
Всі нафіг з пляжа, достали! Самі ставте не нийте! он скільки кодла активного зберіться та самостійно купіть та встановіть так як вам треба! Лише горла перегризете недоумки а домовитись ні!
Відповісти
А чому коли демонтували дитячий майданчик ніхто не прийшов і не поцікавився,кого дійсно не влаштовує розміщення гірки і качелі?А на рахунок, що це думка пенсіонерів - це не так;ви просто не чуєте крику молодих мам, які не мають місця де поседіти з коляскою чи погуляти з маленькою дитиною.І всі,хто часто знаходиться у цьому дворі,прекрасно знають,що від цього,як ви кажете ,корисного виду спорту,постраждали і літня жінка (перелом руки )і діти неоноразово получали мячем в голову, а також ті батьки,які гуляють з дітками.А про тенісний стіл у дворі - це фуршетний стіл з рання до смеркання,від якого ще більша користь ніж від футбольного поля (діти мають можливість вивчити стільки "гарних" і нових слів,що не в одному навчальному закладі не почуєш).То ж краще прийти у двір і на живу поспілкуватися і вияснити ,що ж краще.
Відповісти
Останні новини
Люди самі просили ліквідувати спортмайданчик у дворі,‒ мерія
02 липень, 2013, 14:26