Сільські лікарні не закриватимуть, – Адміністрація Президента

Сільські лікарні не закриватимуть, – Адміністрація Президента
Адміністрація Президента офіційно запевнила сільських медиків, що лікарні закривати не будуть і лікарів не звільнятимуть, бо «медична реформа не передбачає закриття або ліквідації лікувальних установ».

Про це повідомила перший заступник глави Адміністрації Президента Ірина Акімова в ефірі телеканалу ICTV, повідомляє «Українська правда».

Заяві передували масові протести селян, в тому числі волинських, які обурені ймовірним закриттям дільничних сільських і селищних лікарень через створення так званих медичних округів у рамках медичної реформи.

«Якщо ми зараз подивимося на пілотні регіони, то мова про закриття лікарень не йде. Йдеться про перепрофілювання лікувальних установ, там, де це потрібно. В Україні, наприклад, немає такого поняття як хоспіси, соціальні установи, дуже мало денних стаціонарів», - заявила вона.

Акімова додала, що ця перепрофілізації, звичайно, йде не місцях. І ніяка центральна влада «без людей, без місцевої влади не може вирішити, що тут має бути».

«Ще раз хочу підкреслити, у своєму кожному виступі на тему медичної реформи Президент робить акцент: мова не йде про звільнення або скорочення медиків, у нас їх не вистачає. Мова не йде про закриття лікувальних установ», - підсумувала чиновник.

Нагадаємо, внаслідок укрупнення медичних структур Волині через створення округів обласна влада попередила про ймовірне закриття низки сільських «нерентабельних» лікарень. Відтак, обурені селяни Ратнівського району, яким тепер доведеться діставатися до найближчого медзакладу за 50-70 км, розпочали масові протести.

Трохи згодом краяни через своїх народних депутатів порушили проблему з трибуни Верховної Ради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Сільські лікарні не закриватимуть, – Адміністрація Президента
07 лютий, 2012, 11:39