Двоє волинян стали володарями «чорного поясу». ФОТО

Двоє волинян стали володарями «чорного поясу». ФОТО
На Волині стало більше майстрів «чорного поясу» з рукопашного бою.

З 2 по 4 липня в Києві відбувався щорічний атестаційний іспит на виконання кваліфікаційних вимог майстерських
ступенів (чорних поясів) серед тренерів з рукопашного бою та інструкторів з бойової підготовки правоохоронних органів (оскільки рукопашний бій є службово-прикладним видом спорту в усіх силових відомствах України), - повідомляють у Волинському обласному спортивному клубі «Магістр».

Технічні вимоги до кандидатів передбачають необхідність виконання
складної акробатики в елементах (в тому числі зі зброєю); комбінаторної швидкісної ударної та кидкової техніки; досконале володіння різноманітними больовими та задушливими прийомами; вміння звільнення від захватів (із фактором несподіваності), захисту з різних положень (стоячи, сидячи, лежачи) від одночасного нападу кількох супротивників, в тому числі й зі зброєю (палицею, ножем, пістолетом, автоматом); наявність високої фізичної підготовки (віджимання від підлоги – 100 разів, згинання-розгинання тулубу в положенні лежачи (прес) – 100 разів, присідання з вистрибуванням - 70 разів, підтягування на перекладині – 18 разів).

В разі вдалого проходження всіх складових елементів цих кваліфікаційних вимог на кожного тренера чи інструктора, який атестується, чекають одразу десять поєдинків (спарингів) по 2 хвилини кожен із різними супротивниками з обов’язковою перемогою в шести із них.

Зрозуміло, що складні технічні вимоги об’єктивно не дозволяють усім охочим стати «володарем чорного поясу» з рукопашного бою і за всю історію розвитку цього прикладного виду спорту з часів
незалежності України на Волині налічувалося менше десяти таких майстрів (й лише серед співробітників правоохороних органів).

Однак, цьогоріч вказана сумна статистика була дещо покращена: двом
тренерам Волинського обласного спортивного клубу «Магістр»,
неодноразовим переможцям чемпіонатів України з рукопашного бою та
універсального бою Олексію Єфімовута Владиславу Тіпухову.

3-денного іспиту вдалося успішно виконати усі кваліфікаційні нормативи майстерського ступеню І ДАНу та отримати почесні звання «Володарів чорних поясів». Отож, на двох майстрів з рукопашного бою на Волині стало більше.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Двоє волинян стали володарями «чорного поясу». ФОТО
07 липень, 2020, 07:36