У Ватикані визнали Івана Павла II святим

У Ватикані визнали Івана Павла II святим
Спеціальна комісія Ватикану, що складається з кардиналів і єпископів, визнала покійного папу римського Іонна Павла II святим.

Для того щоб понтифік був зарахований до лику святих, залишилася лише одна формальність – під рішенням комісії повинен поставити свій підпис чинний Папа Римський Франциск, ‒ пише IA ZIK.

Передбачається, що канонізація Іонна Павла II може відбутися 8 грудня, у свято Непорочного зачаття.

За словами джерела, він може бути канонізований одночасно з папою Іваном XXIII, який скликав Другий Ватиканський собор у 1962 році.

Раніше повідомлялося, що Ватиканська Конгрегація у справах святих провела дослідження життя та діяльності Івана Павла II і знайшла достатньо підстав для його зарахування до лику святих. Зокрема, Конгрегація у ході пленарного засідання у вівторок підтвердила факт вчинення другого дива Папою Римським Іваном Павлом II вже після його беатифікації (проголошення блаженним Римо-католицької церкви) 1 травня 2011.

Нагадаємо, процес беатифікації Івана Павла II, що помер у Ватикані 2 квітня 2005, почався незабаром після його смерті і завершився урочистим зачисленням покійного понтифіка до лику блаженних 1 травня 2011.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Все про віру подивіться кіно "Демоны Да Винчи" і про нашу Українську і про греко-католицьку все у цьому кіні... (ВИБАЧАЙТЕ ЗА ПОМИЛКИ ,Я НЕ ФІЛОЛОГ)
Відповісти
Останні новини
У Ватикані визнали Івана Павла II святим
02 липень, 2013, 18:09