За дезертирство судили військового з Волині

За дезертирство судили військового з Волині
Судили уродженця міста Рожище, який вчинив дезертирство.

Про це йдеться у вироку суду від 18 червня, - пише Район.Рожище.

Зазначається, що обвинувачений, бувши військовослужбовцем Збройних Сил України та проходячи військову службу за контрактом у військовій частині А3892, 27 листопада 2019 року близько 8:00 самовільно залишив розташування військової частини, яка тимчасово знаходилась на полігоні у селі Мала Любаша Костопільського району, та направився за місцем свого фактичного проживання та реєстрації – у село Копачівка Рожищенського району.

Вдома чоловік проводив час на власний розсуд та обов'язки військової служби не виконував, чим вчинив дезертирство.

У судовому засіданні обвинувачений вину в інкримінованому йому кримінальному правопорушенні визнав, дав суду показання, що дійсно через особисте розчарування у військовій службі, самовільно залишив місце служби. У вчиненому щиро розкаявся, просив суд суворо не карати та обрати йому покарання не пов'язане з позбавленням волі.

Обвинувачений раніше до кримінальної відповідальності не притягувався, на обліку у лікаря нарколога та психіатра не перебуває, є учасником бойових дій, за місцем проживання та проходження військової служби характеризується позитивно.

Суд засудив визнати чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 408 Кримінального кодексу України, та призначити йому покарання у виді позбавлення волі на п'ять років. На підставі статті 75 Кримінального кодексу України чоловіка звільнили від відбування покарання з випробуванням з іспитовим терміном в один рік.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
бач який! не захотів ставати героєм!
Відповісти
А не четверо несуть!
Відповісти