Закордонні паспорти видаватимуть за тиждень. ВІДЕО

Закордонні паспорти видаватимуть за тиждень. ВІДЕО
Оскільки колишній виробник бланків закордонних паспортів припинив їх друкувати, нові документи не видаватимуть щонайменше тиждень.

Із новим підрядником - поліграфкомбінатом "Україна" - контракт підпишуть лише 8 липня, - йдеться в сюжеті ТСН.

А вже наступного дня обіцяють відвантажити першу партію бланків. Потужність складе до 25 тисяч документів на добу. Тож більше ніяких перебоїв із бланками, незалежно від сезону, не буде, запевнили у міграційній службі.

Також через зміну виробника бланків знизиться і вартість оформлення термінового паспорта.



Однак в черзі за паспортами "стоїть" близько 100 тисяч українців. Тим, хто звернувся за оформленням паспорта у другій половині червня, своєчасну видачу закордонного проїзного не обіцяють.

У зв'язку з цим у багатьох вже "згоріли" путівки на час відпустки.

Водночас отримати паспорт - не єдина проблема. Люди ледь не за добу займають чергу, щоб лише здати документи на оформлення, оскільки щодня приймають лімітовану кількість прохачів. На цій ситуації охоче заробляють посередники.

"Вони обіцяють мені без черги реєстрацію. Просто мене зустріне людина у формі", - розповіла киянка Катерина, додавши, що за тисячу гривень паспорт обіцяють зробити не швидше, ніж за місяць, а то й за півтора.

Про термінове оформлення закордонного паспорта за три чи десять днів взагалі не йдеться. Навіть не гарантують його виготовлення за тридцять робочих днів. Під час прийому документів із людей навіть беруть розписки про згоду із затримкою видачі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: паспорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Закордонні паспорти видаватимуть за тиждень. ВІДЕО
03 липень, 2013, 08:18