У селі на Волині парафіяни міняють покрівлю столітнього храму. ФОТО

У селі на Волині парафіяни міняють покрівлю столітнього храму. ФОТО
Свято-Успенському храму села Скригове 28 серпня 2020 року виповниться 120 років. З нагоди цієї дати мешканці вирішили перекрити святиню.

Про це повідомляє кореспондентка Район.Горохів.

Раніше покрівля була з сірої бляхи, яка протікала і яку останній раз міняли в 90-х роках. Для того, щоб пам’ятка архітектури не руйнувалася та виглядала не гірше інших церков, наважилися на таку грандіозну та затратну роботу. Куполи мають бути золотими, а решта даху – зеленим.


Роботи та збирання пожертв проходять продовж двох з половиною місяців і за цей період уже тішить око головний сяючий купол із новим хрестом на ньому. Майстрів для такої справи було знайти нелегко, вони приїхали аж з Прикарпаття.

Троє чоловіків, які є справжніми професіоналами і працюють на совість, трудяться майже без відпочинку. Їх діяльністю всі дуже задоволені, вдячні жителі постійно підтримують як можуть – добрим словом, смачною їжею та усім необхідним.


Покупкою матеріалів, розрахунком грошей та їх звітністю займаються небайдужі та відповідальні жителі села. Коштів зібрали багато, хоч село маленьке. Роботи ще багато, тому, відповідно, і грошей не вистачає. Відправляли листи у великі фірми Луцька та Горохова з проханням про благодійну допомогу. Зокрема, голова районної ради Тарас Щерблюк особисто від себе зробив чималу пожертву.

У зв’язку із коронавірусом райдержадмістрація відповіла, що не може поки що виділити допомогу.

«Краса храму – це обов'язок всіх прихожан. Кожна святиня – це плід праці наших батьків, матерів, дідусів і бабусь. За добрим станом і красою церкви потрібно постійно слідкувати і підтримувати. У цьому році виникла необхідність у перекритті нашої церкви, так як стара покрівля почала протікати. Село дуже маленьке і самим нам не впоратися із цією проблемою.


За підтримки всіх жителів села, вихідців із нього, прихильників та просто небайдужих людей ми зробимо добру справу – перекриємо наш храм, який 28 серпня 2020 року святкуватиме 120-річчя. Вдячні Богу, що постійно збільшується число жертводавців, які прагнуть допомогти та підтримують нас матеріально. Щиро всім дякуємо за ваші пожертви, нехай Бог сторицею віддасть Вам, Вашим родинам за Вашу небайдужість», – каже екссільська голова Наталія Шанковська та додає реквізити для пожертв.

Свято-Успенська релігійна громада,
Село Скригове, Горохівський район
Філія – Волинське обласне управління Горохівське ТВБВ
Номер 100021028
Ідент. код 37833900
Поточний рахунок
UA963033980000026005300724221


Діана КОСТЮК

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Попівство до чого не торкнеться, все паплюжить... Ось так зникають пам'ятки...
Відповісти
Останій раз церкву перекривали у 2000 році, а не в 90-х прошу врахувати і виправити достовірні дані.Дякую.
Відповісти