Особливості етикету в сауні*

Особливості етикету в сауні*
Тихий спокій і тепло сауни створені для того, щоб допомогти вам розслабитися. але якщо ви або ваші друзі не знають, як правильно поводитися під час такого відпочинку, цього розслабленого настрою душі і тіла може бути важко досягти. Звичайно, якщо у вас є власна сауна, ви можете скласти свої власні правила. В іншому ж разі доведеться враховувати інтереси оточуючих. Сауни Києва - місце для якісного відпочинку. А тепер ознайомтеся з кількома правилами щодо відвідування громадських саун.

Оголеність



Оголеність – дуже особисте питання. Не кожному комфортно перебувати в нічому, окрім власної шкіри, і не всім комфортно перебувати з голими людьми. Нижня білизна прикриває тіло, але може створювати дискомфорт. Гарною альтернативою є рушник, обгорнутий навколо стегон. Він дозволяє вільно почуватися, при цьому не створюючи незручностей для оточуючих.

Душ



Тільки тому, що сауна очистить ваше тіло, не думайте, що можна заходити в парильню брудними. Кожен повинен прийняти душ, перш ніж розпочати сеанс відпочинку в сауні. Вимитися потрібно повністю, включно з волоссям.

Бажано уникати використання парфумерних мил, кондиціонерів, шампунів з сильним запахом. Ці аромати можуть сподобатися далеко не всім присутнім.

Вхід



Не потрібно вриватися в сауну, якщо ви знаєте, що там є незнайомці. Якщо ви приєднуєтесь до групи людей, які вже відпочивають, спочатку постукайте в двері та трохи зачекайте. Для початку знайомства можете запитати, чи не потрібно комусь принести рушник, прохолодний напій чи щось іще.

Обов’язково зачиняйте за собою двері. Це не лише огородить компанію від сторонніх поглядів, а й дозволить зберегти гаряче повітря.

Сидіння



Незалежно від того, у що ви вдягнені, постеліть на лавку рушник. Сидячи на ньому, ви дбаєте про власну гігієну та демонструєте повагу до оточуючих. Адже іншим людям неприємно сідати там, де є калюжа чийогось поту.

Спілкування



Сауна – місце спокою та розслаблення. Тому тут не варто заводити розмову на неприємні теми. До них, наприклад, відносяться хвороби, політика, сварки з родичами і т.п. Деякі люди просто обожнюють тишу в сауні, а іншим подобається балакати. Якщо ви збираєтеся побесідувати, зробіть розмову легкою та невимушеною.

В жодному разі не запевнюйте інших людей затриматися в парильні якомога довше. Для початківців достатньо 5 або 10 хвилин. Навіть досвідчені любителі сауни не повинні перебувати в парильні довше 15 хвилин без перерви. Також не слід встановлювати занадто високий нагрів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: сауна
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.