На Волинь вже «прийшли» гроші на зарплату шахтарям-бунтарям, ‒ ОДА

На Волинь вже «прийшли» гроші на зарплату шахтарям-бунтарям, ‒ ОДА
Волинська область отримала 20 мільйонів гривень, частину з яких витратять на зарплати працівникам шахти №10 «Нововолинська».

Про це повідомили у прес-службі облдержадміністрації.

В адміністрації пояснюють, що об'єкт споруджується з 1989 року, тому проектно-кошторисна документація вимагала осучаснення, яке в червні здійснив Кабінет Міністрів України.

Як раніше повідомлялося, з першого траншу асигнувань обсягом 3 мільйони гривень, який надійшов наприкінці червня на рахунки Державного підприємства "Дирекція по будівництву об'єктів" (м. Червоноград, Львівська область) на виплату заробітної плати будівельникам скерували лише 460 тисяч.

«Мені зараз соромно перед рядовими працівниками. Люди незадоволені. А цього не повинно бути», - зауважив, коментуючи ситуацію, голова Волинської ОДА Борис Клімчук.

1 липня він звернувся до першого віце-прем’єр-міністра України Сергія Арбузова та міністра фінансів України Юрія Колобова з проханням про додаткове виділення коштів з Державного бюджету.

У вівторок, 2 липня, на казначейські рахунки надійшов другий транш асигнувань обсягом 20 мільйонів гривень з цільовим призначенням на будівництво шахти №10 «Нововолинська».

19,2 мільйона гривень з цього траншу, кажуть в ОДА, скерують для виплати заборгованої зарплати будівельникам та обов’язкові відрахування підприємства у бюджети різних рівнів та соціальні фонди.

Заборговану зарплату отримають також працівники «Луганськшахтопроходки» - компанії, яка виконувала підрядні роботи на об’єкті у минулому році.

Нагадаємо, 1 липня шахтарі вийшли на страйк і заявили, що перекриють трасу міжнародного значення, якщо їм не віддадуть зароблені гроші.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Головне, що Луганськ гроші получе.
Відповісти
Оперативно відреагували:
http://www.volynpost.com/news/16707-v-azarova-poprosiat-rozibratysia-z-borgamy-na-volynskij-shahti
Відповісти
Виходячи із статті шахтарям залишаєть 800 тис. гривень на заробітну платню.
Відповісти
Останні новини
На Волинь вже «прийшли» гроші на зарплату шахтарям-бунтарям, ‒ ОДА
03 липень, 2013, 09:33