У Чорнобильській зоні затримали сталкера з Луцька

У Чорнобильській зоні затримали сталкера з Луцька
Працівники поліції зони Чорнобильської АЕС виявили під час патрулювання території туристів-екстремалів. Серед них був і лучанин.

Шукачів радіаційного екстриму правоохоронці виявили поблизу відселеного міста Прип’ять, - інформує відділ комунікації поліції Київської області.

Зазначають, що п’ятеро осіб незаконно проникли до зони відчуження минаючи контрольно-пропускні пункти, чим порушили вимоги радіаційної безпеки. Ними виявилися жителі Луцька, Дніпра, Полтави, Чернігівщини та Миколаєва. Всі вони молоді – найстаршому з мандрівників 22 роки.

Відносно всіх порушників правоохоронці склали адміністративні протоколи за ст. 46-1 «Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення» Кодексу України про адміністративні правопорушення. Молодикам загрожує покарання у вигляді штрафу від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Матеріали адміністративних справ направили до суду для прийняття рішення.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ой-йо-йой 300 грн штрафу, а їх ще покатали на машині, прихистили, нагодували, оформили документи, а ще юридична тяганина. І інші витрати в 50000 грн компенсують платники податків.
Відповісти
А вони були в масках і рукавицях? Якщо ні то треба було оштрафувати.
Відповісти