У Луцьку породіллям вже не видають «бебі-бокси». ВІДЕО

У Луцьку породіллям вже не видають «бебі-бокси». ВІДЕО
Станом на 10 червня на Волині лишилося всього 50 пакунків для новонароджених. У Луцьку – жодного.

Про це Суспільному розповіла т.в.о. директора департаменту соцполітики облдержадміністрації Людмила Сербіненко.

"Бебі-бокси" нині лишилися лише у Ратнівському, Старовижівському та Любешівському районах. У Волинському перинатальному центрі та Луцькому поголовому будинку пакунки скінчилися ще в травні.

"З 29 травня сім'ї отримують довідки, що в пологому не отримали пакунок малюка. Далі звертаються в департамент соцслужби впродовж місяця від народження дитини", - розповіла заступниця медичного директора Олена Курак.

При виписці з обласного перинатального центру лучанці Юлії Сєровій медики сказали, що доведеться чекати на пакунок малюка. Минуло два тижні – бейбі-бокса немає, каже жінка. Про те, що пакунок малюка їй не дадуть, дізналася наступного дня після пологів.

"У 2019-му волинянам видали більше 15 тисяч пакунків малюка, цього року майже 5 тисяч", - каже керівниця обласного соцдепартаменту Людмила Сербіненко. Вона пояснює, що торік соцпакунки закуповувала іноземна організація, цього року державна структура. Тендер оскаржили в Антимонопольному комітеті – виникла затримка поставок.

Нині в області є 450 заяв від сімей, які не отримали бейбі-бокси. Коли отримають компенсацію і яка це буде сума – невідомо, постанова ще не опублікована,- говорить соцпрацівниця. За попередніми прогнозами, "бейбі-бокси" почнуть видавати з вересня.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вже й на цьому спекулюють.бридко від цієї держави.
Відповісти
Хватить спекулвати!!!падли.
Відповісти
а чому хтось вирішив, що спекулюють? Є докази?
А те, що людей залило по саму стріху в Закарпатті?
Можливо гроші туди теж треба? Чи ні?
100 років були без всяких боксів ,а тут, бачте, бокса не дали.
От на тих боксах, на їх збирання туди - от де нажива.
Класну схему придумав вінницький жид Гройсман.
Відповісти
За попередніми прогнозами, "бейбі-бокси" почнуть видавати з вересня??? То навіщо він буде потрібний у вересні коли дитині буде вже 3 місяці, а пакунок розрахований до 2 міс
Відповісти
Шаровна (-ий) ХЗ. Жили без "бейбі боксів", колись і без туалетного паперу жили, ще раніше - без світла, газу... Повертайтесь в кам'яну добу, Вам там буде комфортно. Поясніть мені та моїй дружині, чому будучи підприємцями і справно сплачуючу податки ми не можемо розраховувати на елементарний соцзахист... Ні декретних (немає грошей у зеленої влади), ні навіть, бейбі боксу. Будуть через 3 місяці? А спробуйте на 1 день запізнитись з оплатою податків!
Відповісти