Фахівці назвали причину загибелі риби на Кічкарівських ставках

Фахівці назвали причину загибелі риби на Кічкарівських ставках
У Луцьку в Кічкарівських ставках виявили факт загибелі риби.

Тож працівники відділу екології міської ради обстежили водойми і взяли замір води для лабораторного дослідження та прибирання мертвої риби, - йдеться на сайті Луцькради.

Працівники лабораторії Волинського центру з гідрометеорології зазначили, що у досліджених зразках води виявили дуже низький вміст кисню БСК- 2,5мг/л одиниць, при нормі в літню пору для водойм рибогосподарського призначення від 6 мг/л і вище, а також високу температуру води +29ºС.

Тож фахівці зауважують, що такі умови призводять до замору риби, що неодноразово відбувається на міських ставках, які мають не значну глибину, дуже повільний водообмін.

Волинянам, які проживають в районі Кічкарівських ставів від пр.Стефаника до вул.Ковельської, вул.Кічкарівської, вул.Миру-Ломоносова інформують про незадовільну якість води у ставках та рекомендують утриматись від любительського рибальства на території ставів.

При цьому зауважують, що причинами погіршення якості води у ставках є розорювання та влаштування городів у прибережних захисних смугах та водоохоронних зонах водних об’єктів, використання органічних та мінеральних добрив, що змиваються у воду з городів, а також самовільно влаштовані відведення неочищених стоків у ставки.

Інспектори департаменту муніципальної варти, працівники КП “Луцькводоканал”, ЛСКАП “Луцькспецкомунтранс”, періодично проводять рейдові перевірки щодо правомірності влаштування водовідведення, як зливових та господарсько-побутових стоків з приватних будинків у районах прилеглих до водойм.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
чому б варті не пройтись вздовж Сапалаївки між містками по Франка та Набережній ?..
Відповісти
Ось керівництво м. Луцька отримає близько 29 тисяч євро грантових коштів на реалізацію заходів, що сприятимуть промоції об’єктів природної спадщини (ознакування, креативний “інформаційний пірс” на річці Стир) і пройдуться фахівці по кафе, барам і ресторанам вздовж Сапалаївки між містками по Франка та Набережній. Якраз їм хватить посидіти пару ночей і на таксі п"яненьких з дівчатами довести додому.
Відповісти
Останні новини
Що таке лазерна епіляція*
10 липень, 2020, 15:53
Фахівці назвали причину загибелі риби на Кічкарівських ставках
10 липень, 2020, 15:31