У Польщі прокоментували заяву нардепа Вітіва

У Польщі прокоментували заяву нардепа Вітіва
Речник Президента Польщі Броніслава Коморовського (на фото) Хенрик Вуєць називає заяву народного депутата Анатолія Вітіва (ВО "Свобода") несправедливою.

Нагадаємо, свободівець вважає, що візит високопосадовця до Луцька, запланований на 14 липня, небажаний, - пише IA ZIK.

«На мою думку, це несправедливо, адже президент їде як пілігрим, аби молитися за жертви, як з української, так і польської сторони», – відзначив Вуєць.

Він назвав важливою спільну молитву за жертв тих трагічних подій, нагадавши, що на минулому тижні Богослужіння в пам’ять жертв Волинської трагедії у Варшаві провів глава УГКЦ Святослав Шевчук.

Він нагадав, що в цьому Богослужінні, серед інших представників польської влади та духовенства, взяв участь Президент Польщі.

«Лише цією дорогою можемо залагодити те, що сталося в минулому», – наголосив він.

Вуєць висловив переконання, що українцям та полякам вдасться добитися історичного поєднання, наголосивши на необхідності «доброї волі» з обох сторін.

Він додав, що президент Польщі сьогодні планує обговорити з Президентом України Віктором Януковичем спільну участь в заходах з відзначення 70-ї річниці Волинської трагедії під час його візиту в Україну 14 липня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 20
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
НД Вітів сказав не добре! Козел.
Відповісти
I ja tak dumaju !!
Відповісти
там парочку наших начальників брєжнівців вишлем.і прапори повісять правильні і вашу польщу за пару років анголою зроблять..будете знов робите на щасліве майбутнє..поділимся парторгами..
Відповісти
pierdol pierdol a ja posłucham , buahahaha!!!!!!!
Відповісти
Хоч хтось поставив на місце "пся крев" !
Відповісти
Нонсенс. Польський президент хоче приїхати на примирення, з чим 15 років тому приїжджав і Квасьневський. Різню почали бандерівці у 1943 році в ніч перед святом Петра-Павла у Павлівці і Кисилині. Поляки відомстили у березні 1944 року. Кров за кров. А чи була б "Волинська різня", якби не було різні в Павлівці і Кисилині? Запитання до Вітіва?
Відповісти
10 квітня 1943 року, поляки на чолі з німцями великими силами оточили село Княже, що знаходиться на межі Волині й Львівщини (нині в межах Сокальського району). Більшість його жителів, котрих вдалося впіймати, незалежно від віку й статі, розстріляли або спалили живцем. В одному з тогочасних повстанських документів йдеться: «Між іншим, заслугою польської провокації є злочинний погром німцями кількох українських сіл на Горохівщині (Волинь). А саме, 10 квітня цього року дуже рано до села Княже приїхало около 200 німецьких і польських поліцистів і, послугуючись готовими списками, почали мордувати цілі родини, грабувати й палити. Вбито і живцем спалено около 425 українців. Згоріло кругло 60 господарств. В той спосіб знищили ще 5 сел, між іншим Квасів, Охлопів і ін. Коли виявилось, що списки жертв виготовили для німців місцеві зорганізовані поляки, українські партизани Української Повстанчої Армії почали у відповідь по всій Волині самооборонну акцію перед терором німців і поляків»
Відповісти
Хрєн ти, а не історик ! Прочитай дослідження Ярослава Царука із Володимира-Волинського. Поляки першими зрадили домовленостям з нашими хлопцями про взаємне непоборювання і почали знищувати українців. Тільки після того, як подібне випадки трапились у лісах на межі Турійського, Володимир-Волинського та Локачинського районів, наші дали полякам відсіч. Тож Кисилин і Павлівака були вже наслідком
Відповісти
перечитав заяву вітіва. Дуже правильна і коректна відповідь
Відповісти
Події в лісах трьох згаданих районів ніякого стосунку до різні не мають.
Відповісти
було до того 20 років?під час того? там одна різня була чи декілька?савєтская історія умалчіваєт частічно.путінско-табачніческа уже напісана гдє надо.інструктори кп.пр.ссср.
Відповісти
не розумію суті оцих награних суперечностей. "Свобода" діє у межах своїх інтересів, Республіка Польща - у своїх. Але на відміну від позиції "свободи", політики РП прагнуть залагодити конфлікт мирним шляхом і не породжують суперечностей, тим більше на міжнародному рівні. То можливо і нам необхідно задуматись про свої дії, прийняти позицію примирення, і тоді душі "невинно убієнних" матимуть спокій на небесах.
Відповісти
залагодити конфлікт то вчергове витерти ноги об нашу історію.толерантні вони всюди де їх бабок нема.і в вас одна національність-савєтскій народ.красну "європу " робите..на міжнародному рівні..тобі в обличчя плюють а ти дякуй.вже було примирення при ющенку.нахрєна заяви такі полльському сейму при цьому? бачать що тому те національне взагалі по х.. вот і використовують момент.хто флот розмістить,хто газеток та організацій,а хто скромно підтвердить що репресіїз 1918-1939 рік проти укр. тогочасної польської держави то виховання диких людей правильними католиками.зайди в польський гугл -подивись на повагу до себе і твого пр.там все від волині до львова польське..тобі краще того не бачити.пакращуй..маргіналів плодите..ліш би хавчік був..
Відповісти
Вітів баран. Це назавжди.
Відповісти
українці з польщі просять вас людьми бути http://www.youtube.com/watch?v=KATbT4yjQwA
Відповісти
Не пора, не пора, не пора

Москалеві й ляхові служить!

Довершилась України кривда стара,

Нам пора для України жить.

Не пора, не пора, не пора

За невігласів лить свою кров

І любити царя, що наш люд обдира, —

Для України наша любов.

Не пора, не пора, не пора

В рідну хату вносити роздор!

Хай пропаде незгоди проклята мара!

Під Украйни єднаймось прапор!

Бо пора ця великая єсть:

У завзятій, важкій боротьбі

Ми поляжем, щоб волю, і щастя, і честь,
Відповісти
Ви достойні долі яку маєте.
Відповісти

Т.Г.Щеченко

ПОЛЯКАМ

Ще як були ми козаками,
А унії не чуть було,
Отам-то весело жилось!
Братались з вольними ляхами,
Пишались вольними степами,
В садах кохалися, цвіли,
Неначе лілії, дівчата.
Пишалася синами мати,
Синами вольними... Росли,
Росли сини і веселили
Старії скорбнії літа...
Аж поки іменем Христа
Прийшли ксьондзи і запалили
Наш тихий рай. І розлили
Широке море сльоз і крові,
А сирот іменем Христовим
Замордували, розп'яли...
Поникли голови козачі,
Неначе стоптана трава.
Украйна плаче, стогне-плаче!
За головою голова
Додолу пада. Кат лютує,
А ксьондз скаженим язиком
Кричить: «Тe deum! алілуя!..»

Отак-то, ляше, друже, брате!
Неситії ксьондзи, магнати
Нас порізнили, розвели,
А ми б і досі так жили.
Подай же руку козакові
І серце чистеє подай!
І знову іменем Христовим
Возобновим наш тихий рай.

Відповісти
+ 100% Здається, коли Шевченко писав, а комусь не хочеться, щоб рани зажили, комусь все ще мріється про креси сходні.
Відповісти
свинями?..мо ше хто з молодих кнуром не став..треба їм не тільки табачників чути..вас старших вже не переробиш..савєтска школа..
Відповісти