М’яка чи тверда: яку обкладинку для книги вибрати?*

М’яка чи тверда: яку обкладинку для книги вибрати?*
Спочатку книжкова обкладинка створювалася тільки для захисту сторінок з текстом. У той час, коли чернець міг витратити буквально ціле життя на створення копії Біблії, нікому не хотілося зіпсувати дуже дорогу книгу декількома краплями вина або жиру. Але потім обкладинка стала виконувати не тільки захисну, а й декоративну функцію. Сьогодні цифровий друк книг в Impress дозволяє вам вибрати і тверду, і м'яку обкладинку різних форматів і кольорів. Але який варіант краще? Постараємося розібратися (хоча насправді обидва мають свої переваги).

Вартість

Тверді обкладинки коштують дорого. Витрати на випуск книги можуть бути в кілька разів більшими, ніж при виборі м'якої палітурки. Хоча ці витрати можна перекласти на плечі покупців видання, платити захочуть не всі. Довгоочікувані книги, як правило, випускаються в твердій палітурці за місяці або навіть роки до випуску версії в м'якій обкладинці, щоб отримати максимально можливий прибуток.

М'які обкладинки мають меншу вартість, але набагато швидше зношуються. Часто читач змушений через деякий час купувати ще одну копію книги просто через те, що м'яка обкладинка стала надто непривабливою.

Якщо ви відправляєте книги поштою, вага видання може мати значення. М'яка палітурка набагато легша в порівнянні з твердою.

Функціональність

Функціональність буде означати різні речі для різних читачів. М'яка обкладинка легка, зручна в транспортуванні, вона дозволяє зігнути книгу.

Тверда палітурка, з іншого боку, є більш надійним варіантом. Вона довговічна, добре зберігає цінність видання протягом багатьох років.

Подумайте і про свою аудиторію. Є причина, по якій Британська енциклопедія надрукована в твердій обкладинці, а бульварні романи – в м’якій.

Привабливість

Дуже важливо подумати про те, як книгу використовуватимуть читачі. Наприклад, солідні професори надають перевагу масивним обкладинкам. Але вони можуть бути не кращим вибором для дитячих видань. Перевірте, що роблять ваші конкуренти (успішні), і постарайтеся зробити те ж саме.

Але якщо залишити осторонь всі ринкові міркування, більшість людей визнають, що книги в твердій палітурці мають більшу привабливість.

Колекціонування

Книги в твердій обкладинці прослужать набагато довше, тому вони є найбільш бажаними для колекціонерів.

В кінцевому підсумку ви повинні враховувати і свій бюджет. М'яка палітурка дозволяє значно скоротити витрати на виготовлення кожного примірника видання. При великому тиражі це стає особливо помітно.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: книги
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
М’яка чи тверда: яку обкладинку для книги вибрати?*
13 травень, 2020, 14:29