Кадрові зміни у ЦВК і Нацраді: як голосували волинські нардепи

Кадрові зміни у ЦВК і Нацраді: як голосували волинські нардепи
Верховна Рада звільнила голову Центральної виборчої комісії Володимира Шаповала та обрала нового члена комітету. Окрім того, парламент обрав нового члена Нацради з питань телебачення і радіомовлення, кандидатуру якого висунули комуністи.

Новим членом ЦАК став голова Інституту законодавства Верховної Ради України Олександр Копиленко, новим членом Нацради - Вікторія Георгієвська, пише Українська правда.

Рішення про відставку Шаповала підтримав 241 депутат.

Опозиціонери не підтримували цього рішення. Раніше опозиція закликала не розглядати питання про ЦВК і створити у Верховній Раді тимчасову спеціальну комісію з питань виборчого законодавства.

Із місця у залі Володимир Рибак поставив на голосування кандидатуру Копиленка і за неї проголосували 236 голосів.

Верховна Рада обрала членом Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Вікторію Георгієвську, яку висунула Компартія. За її призначення проголосували 245 депутатів.

Як голосували волиняни

Відповідно до результатів голосувань, опублікованих на сайті Верховної Ради, за звільнення Шаповала голосували позафракційні Степан Івахів, Сергій Мартиняк, Ігор Єремеєв, регіонали Катерина Ващук, Григорій Смітюх і комуніст Адам Мартинюк.

Свободівці Валерій Черняков, Євген Мельник, позафракційний Ігор Палиця та "ударівець" Юрій Савчук не голосували за цей проект рішення.

А картки "тимошенкцівця" Ярослава Федорчука та свободівця Анатолія Вітіва були відсутні в системі голосування.

Щодо призначення Копиленка, то за проголосували Степан Івахів, Сергій Мартиняк, Ігор Єремеєв, Катерина Ващук, Григорій Смітюх і Адам Мартинюк.

Позафракційний Ігор Палиця, "тимошенківець" Ярослав Федорчук, свободівці Валерій Черняков, Євген Мельник не голосували за цей проект рішення, а картки свободівця Анатолія Вітіва та "ударівця" Юрія Савчука були відсутні в системі голосування.

Стосовно введення Георгієвської в склад Нацради, то підтримали проект рішення: Степан Івахів, Сергій Мартиняк, Ігор Єремеєв, Катерина Ващук, Григорій Смітюх, Ігор Палиця і Адам Мартинюк.

Не голосували за це рішення Юрій Савчук, Євген Мельник, Валерій Черняков, Ярослав Федорчук. Картка Вітіва була відсутня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ВР
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Кадрові зміни у ЦВК і Нацраді: як голосували волинські нардепи
04 липень, 2013, 12:13