Вбивцям Каті Литкіної відмовили у апеляції, вони відправляться у в'язницю. ФОТО

Вбивцям Каті Литкіної відмовили у апеляції, вони відправляться у в'язницю. ФОТО
Рівненський суд відмовив вбивцям Катерини Литкіної у апеляційній скарзі.

Судове засідання відбулося 20-го липня у Рівному, - пише БУГ.

Як відомо, адвокати засуджених за вбивство неповнолітньої мешканки Нововолинська Катерини Литкіної подали апеляційну скаргу.

Батько вбитої 16-річної дівчини Сергій Литкін повідомив, що колегія суддів відмовила у задоволенні апеляційної скарги адвокатів Назара Статочнюка та Максима Терлецького.

Засідання було закритим. Були присутні захисники засуджених, по два адвокати у кожного: Сергій Полячук та Віктор Шостак і Віктор Дягель та Сергій Ковальов. Перекладачка на словенську для Терлецього також була.

Нагадаємо, адвокати подали по дві апеляційні скарги і просили скасувати вирок і призначити новий розгляд справи у суді першої інстанції.

Терлецького та Статочнюка за вбивство Катерини Литкіної Ковельський міськрайонний суд засудив до 13 років 6 місяців та до 14 років 6 місяців позбавлення волі відповідно. Поки очікувався розгляд апеляції, вони перебували в СІЗО.

11-го серпня 2016-го року близько 21 години у Нововолинську на териконі шахти №3 знайдено тіло 16-річної Каті Литкіної. Після десятиденних пошуків зниклої доньки (із залученням поліції) батько знайшов її мертвою. У дівчини була розбита голова, обличчя понівечене та прикрите волоссям. Підозри впали на знайомих хлопців Каті, двоюрідних братів.

У вечір, коли зникла, виходила віддати одному з них диск та малюнки. Обоє після вбивства залишили країну. Один із них проживає в Словенії, тому поспішив додому. Інший виїхав за кордон, проте невдовзі повернувся. Підозрюваних затримали. В молодшого – Назара Статочнюка – знайшли флешку Катерини Литкіної, яка зникла з її телефону. Комп’ютерна експертиза показала, що напередодні вбивства він неодноразово переглядав фрагмент фільму “Безславні виродки” із розбиттям голови.

У Ковельському міськрайонному суді відтворили відео слідчого експерименту за участю обвинуваченого у вбивстві Максима Терлецького, який розповів, що вбивство скоїв його брат, а він допоміг перенести тіло. Його показання містили розбіжності з показаннями свідків, що врахував суд при ухваленні вироку. 28-го березня 2018 року Ковельський міськрайонний суд виніс вирок Максиму Терлецькому та Назару Статочнюку у справі вбивства Литкіної.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нарешті
Відповісти
Головний вбивця вже "вісидів" 8 років, тому що він ще встиг підпасти під так званий закон Савченко: у СІЗО рік за два. Закон мав силу до травня 2017 року. За пять років цей виродок вийде на волю (якщо не задушать у вязниці), і буде знову вбивати. Другий виродок під цей закон не підпадає і посидить трохи довше.
Відповісти
Цим виродкам довічне ...
Відповісти
Я б теж дав довічне
Відповісти
і кормити їх за наш з вами рахунок? тільки смертна кара!
Відповісти