У місті на Волині хочуть побудувати зону митного контролю

У місті на Волині хочуть побудувати зону митного контролю
У Нововолинську, на Іваничівській вулиці, поблизу сервісного центру МВС, хочуть побудувати зону митного контролю автомобілів.

Начальник відділу містобудування та архітектури Нововолинської міської ради Михайло Вісьтак у коментарі БУГу зазначив, що зону митного контролю у місті планують відкрити. Однак, буде це ще не скоро.

Насамперед потрібно змінити цільове використання земельної ділянки. А головна умова цього – проведення громадських слухань, які, відповідно до карантинних вимог, проводити наразі заборонено. Саме тому всі роботи поки “заморожуються”.

“Зона митного контролю, яку планують побудувати в нашому місті, – це майданчик, на якому розмитнюватимуть вантажний транспорт. На цю територію заїжджатимуть автомобілі, які їдуть за кордон чи приїжджають звідти. Тут їх оглядатимуть митники й даватимуть, або ж ні, добро на подальший маршрут.

Попереду – ще довга процедура оформлення усієї необхідної документації. Окрім цього, згідно вимог, необхідно провести громадські слухання. А наразі продовжується карантин, який забороняє їх організацію”, – повідомив Вісьтак.

За інформацією пресслужби міськради, зараз проводиться обговорення та розгляд містобудівної документації, а саме детальний план території будівництво зони митного контролю автомобілів на вулиці Іваничівська, (в районі земельної ділянки на вулиці Іваничівська, 70). Це проводиться у зв’язку зі зміною цільового використання земельної ділянки (визначення параметрів забудови і уточнення містобудівних умов та обмежень забудови даної земельної ділянки).

Замовник містобудівної документації: виконавчий комітет Нововолинської міської ради.

Розробник містобудівної документації: приватний підприємець Прадош О.О.

Документація розробляється на підставі рішення Нововолинської міської ради від 25-го червня.

Проектом передбачається будівництво зони митного контролю автомобілів на вулиці Іваничівська, 70, в м. Нововолинську на земельній ділянці №1 площею майже 0,4 га та на земельній ділянці №2 площею 0,1 га.


Довідка:
Зона митного контролю — спеціально визначене місце в пунктах пропуску через державний кордон або в інших місцях митної території держави, в межах якого митні органи здійснюють митні формальності (забезпечення митного контролю товарів і транспортних засобів, протидія контрабанді тощо).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.