На Волині хочуть святкувати 400-річчя дому Романових

На Волині хочуть святкувати 400-річчя дому Романових
Віряни Московського патріархату Володимира-Волинського шкодують, що на Волині не відзначають 400-річчя дому Романових.

Про це Місту Вечірньому розповів прихожанин Свято-Успенського кафедрального собору, що у Володимирі-Волинському, Віктор Конон.

Чоловік кілька місяців збирав та записував інформацію про життя святих мучеників Романових.

«Ми, православні християни Московського патріархату міста Володимира-Волинського, дуже шануємо Богом благословенну християнську владу, що в першу чергу стосується царського роду Романових. Шануємо й за те, що вся сім’я останнього царя Миколи ІІ постраждала і була замучена за вірність Богу і євангельським цінностям.

Прихожани Свято-Успенського собору знають, що тільки завдяки старанням родини Романових та імператора Миколи ІІ був відбудований древній собор, який після панування Польщі був у руїнах. Царською владою у 1891 році було відновлено Волинську православну єпархію. І у травні 1892 року Волинь відзначала 900-ліття православної єпархії. Таким чином після 266-річної перерви Володимир-Волинський знову став єпископією», - повідав Конон.

Також він розповів, що імператор Микола ІІ взяв справу відбудови собору під опіку. За царським наказом було виділено 30 тисяч карбованців із державної казни, а у 1898 році надійшло особисте пожертвування царської родини Романових обсягом 12 725 карбованців.

«Народ Божий Свято-Успенського собору не вважає царську родину Романових іноземцями і щиро сумує, що вікопомна дата – 400-ліття дому Романових – зовсім не відзначається у нашій єпархії. Церква і царська влада – це два крила, що підносили український народ до духовного спілкування з Богом і вчили жити, дотримуючись заповідей», - мовив чоловік.

Довідка

Як пише Вікіпедія, Романови - монарша династія в Московській державі та Російській імперії, яка не мала великокнязівського походження, імператорський дім Романових

Романови правили в Московській державі як царі та великі князі з 1613 року і по 1721-й. З 1721-го року їх титул був змінений на імператорів всеросійських. На монаршому престолі, ця династія протрималась до 5 січня 1762 року, монарший рід перервався після смерті Єлизавети Петрівни. З 5-го січня 1762 року імператорський престол посіла династія Гольштейн-Готторп-Романових, яка правила в Російській імперії до 1917 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 16
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Віктор Конон - валіза, вокзал, россея.
Відповісти
Що за маячня? Чому у нас? Колись святими визнавались особи які присвятили життя на допомогу людям, за самопожертву заради віри. Чим особливим покійні відзначились? На храм з державної казни гроші виділили? То так і Мазепу можна визнати святим - він та його матір спонсорували будівництво одного з найкращих храмів Києва ( який , доречі, входить до комплексу Києво- Печерської Лаври, що підпорядковується Моськовському патріархату). Романови - просто чергова нещасна сім'я яку "перекрутила" "м'ясорубка" революції. Що між іншим стало наслідком недалекоглядної політики царя. Але таких подібних жертв по всій країні нараховується мільйонами. Вибачте, але подібні "свята" це виключно політика сучасного держапарату Росії. В нас, подібні ідеї не мають ніякого підгрунття, сподіваюсь не приживуться.
Відповісти
бути толєрантними.день народження екатіріни тоже б не завадило.будьте вдячні за те що при введеному нею кріпосному праві частину українців офіційно на шашликі могли жарити.вчіться в губернатора "дипломата"
Відповісти
А хто забороняє відзначати? як хочете - то відзначайте в своїй церкві. Не хватало ще на держаний рівень винести. Та й що святкувати? цілком погоджуюсь з коментом Тетяни.
Відповісти
А ви, шановні, глибше історію прочитайте... Конону - так тримати!!!
Відповісти
святкуєте.і убієних ними(В КОРИСЛИВИХ ЦІЛЯХ) гнобителів України.Ух які краснозаді "еуропейці".вас д.. вже невиправиш-дітей срамоти не вчіть..
Відповісти
киця,і де конон має тримати?
Відповісти
"історію" вводять-колись батогами..зараз ящиком..холуй полішуцький..
Відповісти
"про життя святих мучеників Романових."
Люди, ви адекватні? Навіщо це українцям?
Відповісти
Попи московські і їх прихожани вже геть подуріли. правильно на початку було написано - чувак пі....й в Рассєю! І там святкуй+ще день жопоцілування Путіна запропонуй відсвяткувати.
Відповісти
Здається, є в державі речі важливіші ніж вшанування пам'яті останнього російського імператора.
Відповісти
Преп. Лаврентий Черниговский(+1950)

Антихриста будут избирать как всемирного ГЛАВНОГО “МИРОТВОРЦА” на земле. Надо внимательно слушать, нужно быть осторожным! Как толь ко будут голосовать ЗА ОДНОГО ВО ВСЕМ МIРЕ, знайте, что это уже он самый и что ГОЛОСОВАТЬ НЕЛЬЗЯ.
Нужно твердо знать, что РОССИЯ — ЖРЕБИЙ ЦАРИЦЫ НЕБЕСНОЙ, и Она о ней заботится и ходатайствует о ней СУГУБО. Будет духовный взрыв! Россия вместе со ВСЕМИ славянскими народами и землями составит МОГУЧЕЕ ЦАРСТВО. Окормлять его будет ЦАРЬ ПРАВОСЛАВНЫЙ, Божий Помазанник. Царь будет от Бога. Благодаря Ему в России ИСЧЕЗНУТ ВСЕ РАСКОЛЫ И ЕРЕСИ. Евреи из России выедут встречать в Палестину антихриста, и в России не будет ни одного еврея. Русские же люди будут каяться в смертных грехах, что попустили жидовскому нечестию в России, не защитили Помазанника Божия - Царя, Церкви Православные и Монастыри, сонм Мучеников и Исповедников Святых и все Русское Святое. Презрели Благочестие и возлюбили бесовское нечестие. При Царе в России гонений на Церковь Православную НЕ БУДЕТ. Господь Святую Русь помилует за то, что в ней было страшное и ужасное предантихристово время. Просиял великий полк исповедников и Мучеников... Все они умоляют Господа Бога Царя Сил, Царя царствующих, в Пресвятой Троице Славимого: Отца и Сына и Святаго Духа. пощадить Россию. В России же будет процветание Православныя Веры и ликование, но только на "малое время", ибо придет Страшный Судия судить живых и мертвых. Русского Православного Царя будет бояться даже сам антихрист. При антихристе будет Россия самое МОЩНОЕ Царство в мiре. А другие все страны, КРОМЕ РОССИИ и славянских земель, будут под властью антихриста и испытают все ужасы и муки, написанные в Священном Писании.
Відповісти
про рейдерський захват при участі скромного божого сина.офіційний російський тв канал.там можна розмірковувати і про царя православного русского якого весь мір боїться.. http://www.youtube.com/watch?v=aysbwyNFy-w
Відповісти
лице церкви.
Відповісти
в церкі під пітером мироточить..празднуйте.. http://tsn.ua/svit/ikona-stalina-yavila-divo-prochanam-yaki-proveli-z-neyu-molitovnu-hodu.html
Відповісти
То чи не політика це?
Відповісти
Останні новини
На Волині хочуть святкувати 400-річчя дому Романових
05 липень, 2013, 10:33