За компослуги волиняни заплатили понад півмільярда гривень

За компослуги волиняни заплатили понад півмільярда гривень
Додаткова газифікація 59-ти населених пунктів Волині не вплинула на рівень споживання блакитного палива – протягом року воно зменшилось на 4,8%, що пов’язано із системними заходами з енергозбереження.

Про це розповів голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук у коментарях програмі «Акценти», повідомила прес-служба ОДА.

У структурі споживачів, як і раніше, лідирує населення, яке використовує 54% природного газу, що надходить на ГРС Волині.

А якщо врахувати газ, спожитий теплогенеруючими компаніями для виробництва теплоносія населенню багатоповерхових будинків, то ціна на цей енергоносій стосується 72% мешканців області.

В 2011 році для їхніх потреб спалено 452 мільйонів кубометрів ресурсу.

Для порівняння – волинська промисловість у минулому році спожила 128 мільйонів кубічних метрів, бюджетні організації – 17,6 мільйонів.

Причому за рік бюджетні організації зменшили споживання на 13,2%, релігійні організації – на 8%, промислові підприємства – на 6,8%, теплогенеруючі – на 6,2%.

Навіть при порівняно невеликих об’ємах споживання та постійній економії енергоресурсів, теплозабезпечення та оплата природного газу для установ обласного бюджету цьогоріч вартує 18,7 мільйона гривень.

А за рік, що минув, за житло та усі комунальні послуги волиняни сплатили, враховуючи погашення боргів попередніх років, 547,7 мільйона гривень, або на 16% більше, ніж у 2010-му.

Збільшився рівень оплати волинянами житлово-комунальних послуг: якщо в 2010 році він становив 95,7%, то в 2011-му – 98,4%.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
За компослуги волиняни заплатили понад півмільярда гривень
07 лютий, 2012, 13:58