Зеленський обговорив з Путіним припинення вогню на Донбасі

Зеленський обговорив з Путіним припинення вогню на Донбасі
Президент України Володимир Зеленський обговорив з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним реалізацію домовленостей про припинення вогню на Донбасі, яке починається з 27 липня.

Про це йшлося під час їхньої телефонної розмови, повідомиляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу Глави держави.

«Володимир Зеленський порушив питання безпеки на Донбасі. Співрозмовники привітали досягнення домовленості щодо повного та всеосяжного режиму припинення вогню на Донбасі, яке починається з 00:01 27 липня 2020 року. Президент Російської Федерації підтримав цю домовленість. Лідери погодилися з необхідністю термінової реалізації додаткових заходів з підтримки режиму припинення вогню на Донбасі», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що глави держави обговорили деталі взаємодії в частині розмінування, розведення сил і засобів та відкриття нових КПВВ на лінії дотику, діяльності СММ ОБСЄ, а також забезпечення доступу Міжнародного комітету Червоного Хреста до утримуваних осіб.

Крім того, Зеленський порушив питання звільнення кримського татарина Руслана Сулейманова у зв’язку з трагічною загибеллю його трирічного сина.

Президент України особливо наголосив на необхідності подальших практичних кроків у питанні звільнення утримуваних українських громадян, які перебувають на тимчасово окупованих територіях Донбасу та Криму, а також у Російській Федерації.

Сторони також обговорили закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, який перебуває на розгляді у політичній підгрупі ТКГ, та закон про децентралізацію, який передбачає зміни в Конституцію України.

Йшлося і про виконання домовленостей, досягнутих під час Нормандського саміту 9 грудня 2019 року в Парижі.

Окрім того акцентовали увагу на необхідності успішної реалізації домовленостей, досягнутих чотирма лідерами в Парижі, у контексті важливості проведення наступного саміту «нормандської четвірки» в Берліні.

Нагадаємо, Тристороння контактна група 22 липня під час засідання у форматі відеоконференції домовилася про встановлення повного та всеосяжного припинення вогню на Донбасі з 27 липня.

Зокрема, домовленостями передбачена заборона на наступальні та розвідувальні дії, заборона на застосування вогневих засобів, зокрема снайперського обладнання, та застосування дисциплінарних заходів за порушення режиму припинення вогню.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Після погроз від кадирова зрадник відчитався перед хазяїном. Гидко і соромно
Відповісти
До Лучанин. Розумнику ти наш. Ти поясни людям свою позицію відносно припинення вогню у повному контексті. А то чиркнув щось з "будуна". Не будь таким боягузом, вислови думку на це.
Відповісти
Заводи диван и в бой!
Відповісти
лнр і днр підуть додому ?
Відповісти
А хто зі мною на Крим?
Відповісти
А хто зі мною на Крим?
Відповісти
Останні новини
Зеленський обговорив з Путіним припинення вогню на Донбасі
26 липень, 2020, 23:32