Вступники-2013 стали менше боятися електронної системи подачі документів

Вступники-2013 стали менше боятися  електронної системи подачі документів
В ході цьогорічної вступної кампанії зросла кількість випадків, коли документи на вступ абітурієнти подають в електронній формі.

Про це 5 липня під час прес-конференції у Луцьку розповів координатор кампанії громадського спостереження громадянської мережі ОПОРА за вступної кампанією 2013 року Дмитро Безвербний.

Нагадаємо, з 1 по 31 липня триває процедура подачі документів для вступників які не здають творчих чи вступних іспитів. Для останніх період подачі документів з 1 по 21 липня. Сама ж вступна кампанія триває з 1 липня середини серпня.

Безвербний відзначив, що цього року зросла популярність електронної форми подачі документів. В минулому році існувала проблема поганого функціонування електронних баз даних абітурієнтів.

«Ми сподіваємося, що цього року таких збоїв не буде», - зазначив Безвербний.

Загалом, як заявили представники волинських вишів, вступна кампанія поки що проходить спокійно.

Перший проректор Волинського інституту економіки та менеджменту Оксана Степанюк зазначила, що їх навчальному закладі поки не спостерігається великого напливу абітурієнтів.

«Наш навчальний заклад є приватним, в той час, як абітурієнти спочатку приділяють увагу державним навчальним закладам», - зазначила вона. За її словами, наплив бажаючих вступити у ВІЕМ очікується після 10 липня.

Відповідальний секретар приймальної комісії Луцького національного технічного університету Валерій Стельмощук розповів, що у них теж «все спокійно» у перші дні. Він відзначив значне збільшення подачі електронних заяв.

Стельмощук зауважив, що нині подано більше 1500 заяв. За його словами, цього року у їхньому виші значно збільшилась кількість державних місць.

«Пройшло збільшення і на технічні, і на економічні спеціальності»,- зазначив Стельмощук.

Заступник секретаря приймальної комісії Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Андрій Слащук розповів, що їх вуз має впродовж трьох років «стабільність в умовах прийому».

За його словами, в СНУ ефективно працює електронна система подачі документів.

«Якщо в минулому році було всього біля двох тисяч заяв, то за ці чотири дні вже 869», - зауважив посадовець.

Він нагадав, що електронна система подачі документів поки не підходить для пільговиків, бо їм потрібно особисто надати паперові оригінали документів щоб підтвердити свої переваги при вступі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: вступ-2013
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Вступники-2013 стали менше боятися електронної системи подачі документів
05 липень, 2013, 14:01