Основні аксесуари для меблів*

Основні аксесуари для меблів*
Незважаючи на те, що зовнішній вигляд меблів має велике значення, її якість, довговічність, зручність і функціональність не менш важливі. А за ці характеристики відповідають різні аксесуари для меблів, комплектуючі та пристосування. Розглянемо основні.

Дверні ручки

Можна виділити три основні види дверних ручок:

• стаціонарні;
• з механізмом тиску;
• поворотні.

На сьогоднішній день стаціонарні ручки використовуються нечасто. У них немає замка, вони дозволяють лише тягнути або штовхати двері, а тому найчастіше використовуються в декоративних цілях.

Для ручок з механізмом тиску характерна наявність засувки, що спрацьовує в момент натискання на ручку. Це дозволяє відкривати або закривати двері.

Коліщатка

Це не менш значущі види меблевої фурнітури.

Існує велика кількість пересувних меблів. Вони оснащені спеціальними коліщатками, які дозволяють з легкістю переміщати її по квартирі. Ці пристрої відрізняються один від одного за різними параметрами, в тому числі, за способом кріплення, можливості регулювання, тощо.

На вибір коліщаток для меблів повинні впливати такі характеристики, як якість, привабливість, виконання в стилі, який підходить не тільки до певного дизайну меблів, але і інтер'єру в цілому.

Вибираючи пересувні предмети облаштування, в обов'язковому порядку перевіряйте меблеві колеса і ролики.

Виходячи з типу конструкції, коліщатка можна поділити на:

• поворотні, які дадуть вам можливість легко і практично не докладаючи зусиль пересувати меблі по квартирі;
• неповоротні, які надійно кріпляться до меблів, здатні витримати велике навантаження, однак не наділені маневреністю, а тому предмети, забезпечені такими коліщатками, буде не дуже зручно пересувати з місця на місце.

В zlatamebel.ua вам допоможуть зробити вірний вибір.

Гачки

До вибору гачків для одягу варто підійти уважно і відповідально. Оскільки дані пристосування повинні витримувати досить велике навантаження. Для їх виготовлення використовують тверді метали. Гачки відрізняються один від одного функціональними особливостями, розмірами, стилем виконання, формою і конструкцією.

Можна виділити кілька типів гачків, які відрізняються міцністю, зовнішнім виглядом і матеріалами, використовуваними для їх виробництва.

Найбільшим попитом користуються такі види цієї меблевої фурнітури - гачки однорожкові, двохріжкові і трьохріжкові. Їх назви повністю відповідають будові і можливостям пристосувань. Меблеві гачки можуть кріпитися як самостійно в будь-якому місці квартири, будь то стіна в коридорі, ванній кімнаті або вбиральні, так і бути частиною меблевої конструкції.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: меблі
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.