Лучанка скаржиться на свавілля сусіда

Лучанка скаржиться на свавілля сусіда
Мешканка будинку №6а на вулиці Наливайка в Луцька каже, що її сусід встановив у себе на кухні витяжку і весь бруд та сморід звідти потрапляє в її оселю.

Водночас вона невдоволена роботою реакцією ЖЕКу на дві її скарги щодо цієї проблеми, - повідомили в Комунальному патрулі.

За словами лучанки, при будівництві споруди допустили помилку та змурували один вентиляційний канал на дві квартири – нижню та верхню. І все було б добре, якби рік тому сусід знизу не встановив примусову витяжку у себе над плитою. Тепер, коли він вмикає цей прилад весь пил, бруд та пара йдуть у квартиру зверху, де такої примусової витяжки не має.

Жінка неодноразово зверталася до ЖЕКу. У довгоочікуваній відповіді ЛК ЖЕК №8 ЖБК йшлося про те, що при обстеженні канал був не засміченим, а витяжна вентиляція функціонує. Також було зазначено, що власнику квартири знизу роз’яснили, що при встановленні витяжки потрібно створювати додатковий вентиляційний канал власними силами.

Зауваження працівників ЖЕКу мешканець нижньої квартири проігнорував й далі продовжує активно використовувати встановлену витяжку. Лучанка бідкається, що з таким свавіллям сусіда вона змушена заклеювати свою вентиляцію папером та скотчем, аби бруд та сморід не потрапляли в її кухню. Однак, коли сусід вмикає витяжку на повну потужність, ця "система захисту" не витримує і папір відклеюється.

Мешканка будинку повторно звернулася до ЖЕКу, на що їй тепер відповіли, що в бюджеті немає коштів на проведення робіт у квартирах, тому запропонували влаштувати додаткову вентиляцію власними силами. Однак, за її словами цієї проблеми все одно не вдасться уникнути, адже витяжка у сусіда буде працювати, і весь бруд знову йтиме до неї в квартиру знову.

Варто зауважити, що згідно з Типовим переліком послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій Постанови Кабінету Міністрів «Про затвердження Типового договору про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій» від 20 травня 2009 р. N 529, ЖКГ, тобто виконавець, зобов’язаний технічно обслуговувати та здійснювати поточний ремонт систем протипожежної автоматики та димовидалення, а також інших внутрішньобудинкових інженерних систем у разі їх наявності. Також обслуговування димовентиляційних каналів включене в перелік послуг, мінімально необхідних для утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, визначений міською радою міста Луцька.

Тож, закон зобов'язує ЖЕК облаштувати витяжку.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це проблема жеку, а не сусіда знизу.
Відповісти
Останні новини
Лучанка скаржиться на свавілля сусіда
05 липень, 2013, 17:37