Види сільськогосподарської техніки*

Види сільськогосподарської техніки*
Україна є аграрною країною. У цій сфері у нас можна побачити як великі корпорації, так і маленькі ферми. Але, яка б ділянка не була за величиною, вручну обробляти землю й виконувати решту процесів буде досить складно й довго. Тому використовується спеціальна сільськогосподарська техніка.

На великих підприємствах подібної техніки дуже багато, в разі поломки одну машину можна замінити на іншу, але ось компанії менші можуть піти в мінус, якщо їх виробництво буде стояти через неполадки сільгосптехніки. Тому необхідно ретельно стежити за обладнанням, у випадку навіть найменшої поломки займатися її ремонтом. Допоможуть з цим в компанії "Серп Трейд", де можна знайти велику кількість різних запчастин для ґрунтообробної техніки. На сайті https://www.serp-trade.com.ua/ є можливість ознайомитися з їх широким асортиментом і підібрати необхідну деталь до своєї техніки. Співпрацюючи з ними, ви можете не турбуватися про якість запчастин, адже компанія працює тільки з кращими виробниками: SCHUMACHER, HOLMER, KUHN і інші.

Вся сільгосп техніка ділитися на кілька великих видів, кожен з яких має свої функції.

Збиральна техніка

Найпопулярнішим обладнанням цього виду є зернозбиральний комбайн, який краще за іншу техніки справляється з такими процесами, як жатка, віялка та молотарка. Тобто після того, як комбайн попрацював, фермер отримує відразу чисте зерно будь-яких видів культур.

Трактор

Таку технік застосовують тоді, коли необхідна сила тяги, адже це досить потужне обладнання. Саме від потужності залежить, на колесах буде трактор або на гусениці. Він має високий рівень прохідності, це говорить про те, що на пухкому або іншому важкопрохідному ґрунті будь-яка інша техніка застрягне, а трактор – ні.

Обприскувач

Обприскувач потрібен, щоб удобрювати рослини, обприскувати їх отрутою проти комах і виконувати інші процеси, щоб стимулювати зростання врожаю.

Він може бути виконаний в якості навісного обладнання (цього цілком вистачить, щоб обприскати невеликі території) або самохідного (швидко справляються з великими територіями).

Посівна техніка

До такого виду сільськогосподарської техніки можна віднести:

• сівалки,
• накопичувальні баки,
• бункера.

Головна функція – швидкий та ефективний посів зерна та насіння.

Ґрунтооброна техніка

Потрібна, щоб правильно та швидко підготувати ґрунт до посадки зерна або насіння, адже від цього також залежить кінцевий результат.

Різний ґрунт передбачає виконання різних процесів: глибока оранка, поверхнева обробка, ущільнення ґрунту, розпушування й т.д.

Кормозаготівельні машини


До кормозаготівельної техніки відносяться:

• ворушилки,
• валкоутворювач,
• косарки,
• прес-підбирачі.

Вона допомагає максимально швидко та якісно виготовляє корм для великого рогатої худоби та інших тварин.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: техніка
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.