Під забороною – громадський транспорт, ТРЦ, кафе: Луцьк увійшов у червону карантинну зону

Під забороною – громадський транспорт, ТРЦ, кафе: Луцьк увійшов у червону карантинну зону
Через складну епідемічну ситуацію Луцьк опинився у червоній карантинній зоні. Відповідно до цього, забороняється робота громадського транспорту, кафе, ресторанів, ТРЦ, відвідування навчальних закладів.

Таке рішення прийняли під час засідання державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомляє МОЗ України.

Нагадаємо, в уряді затвердили розподіл України на зелену, жовту, помаранчеву й червону карантинні зони залежно від епідемічної ситуації.

У Луцьку, де встановили "червоний" рівень небезпеки, додатково до протиепідемічних обмежень, передбачених для "зеленого", "жовтого" та "помаранчевого" рівня епідемічної небезпеки, забороняються:

— робота громадського транспорту;

— відвідування закладів освіти;

— діяльність ТРЦ, кафе та ресторанів.

— діяльність закладів розміщення (хостели, туристичні бази тощо), окрім готелів;

— діяльність розважальних закладів, ресторанів у нічний час;

— планові госпіталізації в лікарнях;

— спортзали, фітнес-центри, заклади культури;

— прийом нових змін в дитячі табори;

— обмеження для масових заходів: 1 людина на 20 квадратних метрів та не більше 100 людей.

Детальніше про обмеження, які діятимуть у кожній зоні, можна переглянути тут.

Це рішення почне працювати з 3 серпня.

На сторінці у Facebook радник мера Луцька Ігор Поліщук заявив, Луцька міська рада не буде приймати жодних рішень щодо зупинки транспорту або закриття будь-яких закладів.

Посилення протиепідемічних заходів застосовується та припиняється на території регіону на підставі рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке приймається за поданням головного державного санітарного лікаря регіону.

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій буде зустрічатись щотижнево по п'ятницях та оновлювати дані, які будуть діяти з понеділка наступного тижня.

Перехід регіону з однієї в іншу зону можливий за умови, коли 5 днів поспіль там спостерігаються зміни одного із визначених показників. Обмеження діятимуть на всіх рівнях, включаючи “зелений”. Серед обов’язкових вимог — носіння масок у громадських місцях, проведення масових заходів лише за умови перебування не більше 1 особи на 5 м кв, заповненість кінотеатрів - не більше, ніж на 50%, перевезення пасажирів тільки на сидячих місцях. Найбільш жорсткий карантин буде діяти в “червоній зоні”.

З 1 вересня 2020 року в Україні відкриються всі школи. Однак, якщо епідеміологічна ситуація в районі не буде задовольняти вимогам МОЗ, освітні заклади будуть змушені закрити на карантин. Закривати школи будуть тільки в районах «червоної зони» – де високий показник захворюваності на атипову пневмонію.

З інтерактивною картою, на якій представлено епідемічні показники на рівні районів та міст обласного значення, можна ознайомитися за цим посиланням.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Криміналітет у владі в особі бєнь-зель вводить особливу форму надзвичайного стану для обмеження громадських і політичних прав суспільства.
Відповісти
То Луцьку покарання через те що Макс зарано з автобуса вийшов.
Відповісти
Іван, ваша версія правильна. Потрібно перезняти фінальну сцену. Макс має вийти в правильний час!
Відповісти
А вже всі забули,як починалось все-"комісія"феодального депутата,вказівки всім,розпорядження,гроші з усіх і багато,карантин,ремонт лікарні...і звільнення Ващенюка і що-великий пшик,Луцьк в "червоній"зоні,разом з Тернополем.А де ж "спаситель"Волині???
Відповісти
Це - геополітекономічна комедія "Маски-шоу". Слабкий, несмертельний сезонний грип пройшов у лютому, а так званий карантин ввели в березні.
Від цього міжнародного злочину відходить ряд країн, наманаючись зберегти обличчя. У нас головний санітарний лікар Ляшко не звертався до уряду про запровадження карантину і проговорився, що мало місце залякування населення. Але шмигалю з аваковим і ще деяким ім подібним так сподобалася ця комедія, що закінчувати її вони не збираються взагалі...
Відповісти
Останні новини
Під забороною – громадський транспорт, ТРЦ, кафе: Луцьк увійшов у червону карантинну зону
31 липень, 2020, 20:06