Місцева влада не може самовільно послаблювати карантин, – МОЗ

Місцева влада не може самовільно послаблювати карантин, – МОЗ
Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що місцеві органи влади не можуть самовільно послаблювати встановлені урядом карантинні обмеження.

Про це заявив під час брифінгу, пише "ТСН".

"На території області або регіону вони можуть лише посилювати, якщо вважають за потрібне. Але жодному разі законодавство не передбачає, що місцеві органи можуть пом'якшувати карантин", – заявив Степанов.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Посилення карантину: у Луцьку від перевізників та підприємців вимагають дотримуватися вимог

Як повідомлялося, Кабмін подовжив дію адаптивного карантину в Україні через епідемію коронавірусу до 31 серпня та встановив чотири рівні епідемічної небезпеки. Йдеться про "зелений", "жовтий", "помаранчевий" та "червоний" рівні карантину. Державна комісія ТЕБ і НС віднесла Луцьк до "червоної" зони, тобто введення в цьому регіоні жорсткого карантину. У Луцькраді не погоджуються з таким поділом, тому не прийматимуть жодного рішення про призупинення транспорту та закриття будь-яких закладів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дуже цікаві показники вони зробили:
1) кількість ліжок - можна по регіонам скільки хочеш поставити і таким чином робити червону чи зелен зону
2) кількість тестів - не завезли тести і регіон в червоній зоні
3) відсоток заражених до кількості тестів - якщо зробити таку кількість тестів в Луцьку як в Києві (в 2 рази більше) - то Луцьк теж мабуть буде в зеленій зоні
4) показник приросту - це взагалі дуже цікаво: якщо 7 днів в регіоні 1 випадок, а в наступоному 2, то приріст - 100%; а якщо в регіоні 1000 випадків, а стало 900 - то це від'ємний показник - 10%. В результаті 2 випадки - це червона зона, а 990 - це зелена

https://phc.org.ua/news/epidemichna-situaciya-schodo-covid-19-u-regionakh-ukraini
Відповісти
А мене у цій історі цікавить два момента
1) Не вірю, що кум Палиці міністр Степанов не оговорив з ним що місто буде в червоній зоні ...тому по це знали... то цікаво чому міська рада піднімає зараз лемент ПОЛІТИКА????
2) Чув завтра міська рада буде збиратись та засуджувати це рішення сподіваюсь вони збиратись не будуть віддалено адже у них вистачить духу зібратись офлайн ;) ???
Відповісти