У Києві триває «Країна мрій». ВІДЕО

У Києві триває «Країна мрій». ВІДЕО
У суботу, 6 липня, в Києві розпочався фестиваль «Країна мрій».

В Україні цей фестиваль, організатором і натхненником якого є Олег Скрипка, проходить вже вдесяте і являє собою мультикультурне явище, що поєднує музичну та літературну частини. Також мають місце виставки творів живопису, орігамі, майстер-класи для дітей та інше, - пише ТВі.

"Літературна Країна мрій" була представлена трьома сценами. Перша – це Літературна кухня, де три дуети молодих поеток і письменниць по черзі протягом години готували смачні напої і розповідали про свої творчі здобутки, плани на майбутнє, відповідали на питання глядацької аудиторії.

Найбільш активними були глядачі, коли свій смачний освіжаючий коктейль із м’яти, лайму та шампанського готувала Вікторія Гранецька. Письменниця розповіла про новий роман "Тіло™", який вийшов навесні 2013-го, через 2 роки після її дебютного роману "Мантра-омана", про те, яку книгу планує написати найближчим часом і чим, власне, усі три твори відрізнятимуться.

Друга сцена "Літературної Країни мрій" – це сцена "Курінь", на якій молоді поети: Олена Степаненко, Олег Коцарев, Ірина Шувалова та інші – читали свою поезію.




На третій сцені відбувався козацький слем: талановиті бандуристи виконували музику, співали пісні, як власні, так і народні. Оцінювало митців журі, яке складалося із глядачів, обраних за власним бажанням. Кожному музикантові по завершенні виступу виставлялися оцінки від 1 до 5, сумарна кількість балів підраховувалася і визначався переможець. У слемі взяв участь японський кобзар Чарлі Сакума, який вразив аудиторію майстерною грою на українському народному інструменті.

Увечері відбулася творча зустріч з письменницею Іреною Карпою.

На великій сцені виступили музичні гурти "Ко-оп" (Вінниця), "Палац" (Мінськ, Білорусь), "Kozak System" (Київ), Ram'd'Âmes (Париж, Франція).

7 липня фестиваль продовжиться. У програмі – літературна кухня з братами Капрановими, виступи Astarta Edwin feat. Jon Durant (Україна/Великобританія), SunSay & Elvira Sarykhalil (Харків/АР Крим), Fatima Spar (Австрія), "Papa Duke Вand" & Олег Скрипка (Україна – Канада).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Києві триває «Країна мрій». ВІДЕО
07 липень, 2013, 15:23