Чим ресторанні POS-системи відрізняються від торгівельних?*

Чим ресторанні POS-системи відрізняються від торгівельних?*
Ресторани і торгівельні заклади використовують досить схожі системи автоматизації, однак все ж з певними відмінностями. Специфіка роботи закладів громадського харчування потребує тих функцій, без яких магазин цілком може й обійтися. Тут ви можете отримати систему автоматизації ресторану просто зараз – https://joinposter.com/business/restaurant. А ключові особливості такого програмного забезпечення перераховані нижче.

Керування запасами

Торгівельним закладам (мова йде про товари промислової групи) не потрібно турбуватися про псування харчових продуктів, відходи та максимально ефективне використання сировини. Магазини для відстеження товарних залишків використовують штрих-коди. Однак ви не можете наклеїти штрих-код на кожен продукт в холодильнику. Тому для інвентаризації в ресторані використовуються інші методи.

Відстеження клієнтів

Харчові звички людей далеко не завжди залежать від того, як вони скуповуються в магазині. Дехто готовить витратити багато грошей на розкішну вечерю, однак купує лише одяг зі знижкою. POS-система ресторану відслідковує популярність різних пунктів меню, аби визначити найбільш затребувані страви та напої. Збирання такої статистичної інформації дуже важливе для успішного маркетингу.

Онлайн замовлення

Для торгівлі є нормою доставка товару протягом кількох днів. У сфері громадського харчування це неможливо – замовлення потрібно привезти клієнту значно швидше, інакше воно просто зіпсується. Тому POS-система повинна оброблювати замовлення по-різному.

Бронювання столиків

Одна з особливостей ресторану – необхідність керування завантаженістю столів. Система повинна обраховувати вільні та зайняті столи, фіксувати бронювання, відстежувати візити клієнтів. Якісна автоматизація дає можливість вводити дані для бронювання як безпосередньо на терміналі працівником, так і по телефону або через Інтернет.

Обрахунок чайових

Багато POS-систем підраховують чайові та готують зручні звіти для працівників і керівництва. Це особливо зручно, якщо ресторан працює з різними способами оплати замовлення. Така функція не є обов’язковою, але часто власники закладів громадського харчування її використовують.

Відправка замовлень на кухню

Завдяки автоматизації офіціант може переслати замовлення на кухню, навіть не відвідуючи її. Кілька дотиків до сенсорного екрану з назвами страв – і усе готово. Робочий час використовується більш ефективно, а також спрощується облік використаної сировини.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Чим ресторанні POS-системи відрізняються від торгівельних?*
05 липень, 2020, 00:09