Гель-лак для нігтів: що варто знати?*

Гель-лак для нігтів: що варто знати?*
Гелевий манікюр поступово витісняє звичайний лак, оскільки служить довше. При правильному нанесенні його можна не оновлювати протягом кількох тижнів. А ще це додатковий захисний шар, який запобігає ламкості нігтьової пластини. Якщо ви ще не вирішили точно, чи варто купити гель-лак для нігтів, варто дізнатися про певні особливості цього манікюрного засобу. Адже часто зробити правильний вибір заважають помилкові уявлення про той чи інший продукт.

Гель – майже як натуральні нігті

Ви могли десь чути, що гель-лак є просто ще одним різновидом засобів для нарощування штучних нігтів. Але такий манікюр – далеко не те ж саме, що й акрил. Останній наносять на нігтьову пластину, аби вона виглядала довшою. Гель-лак не змінює довжину нігтя – він лише покращує його вигляд та захищає від пошкоджень.

Нігтям не потрібне повітря

Деякі жінки не хочуть використовувати гель-лак, оскільки він «запечатує» нігті та не дає їм «дихати». Але насправді це й не потрібно – нігтьовим пластинам взагалі не потрібен доступ повітря. Усі необхідні для підживлення речовини вони отримують разом з кров’ю.

Це правда, що гель-лак перекриває доступ повітря до нігтів. Але вони від цього зовсім не страждають. Більш того, завдяки захисту від механічних пошкоджень, температурних перепадів та інших негативних факторів вони довше зберігають здоровий вигляд.

Гель-лак не ослаблює нігті

Ви можете лише часткового ослабити кутикулу, зачепивши її при знятті лаку. Тому рекомендується проводити процедуру в манікюрному салоні. Самій же нігтьовій пластині нічого не загрожує. Важливо просто дотримуватися правильної техніки.

При бажанні зняти гель-лак можна й самостійно в домашніх умовах. В цьому немає нічого складного – весь процес займає близько 20 хв.

Манікюр можливий не лише в салоні

Для професійного нанесення гель-лаку справді варто відвідати салон. Але для висушування суміші необхідно використовувати спеціальну лампу. Ви можете придбати її в магазині товарів для манікюру. Теоретично можна спробувати висушити лак і під сонячними променями, однак тоді процес буде тривати довго.

Як вибрати лак?


Як і будь-які інші засоби для манікюру, гель-лаки можуть мати кращу чи гіршу якість. Найгіршими інгредієнтами є формальдегід, толуол та дибутилфталат. Товарів з такими складниками краще уникати. Варто віддавати перевагу продукції відомих виробників, які уважно стежать за безпечністю складників та цінують свою репутацію. Спеціалізований магазин товарів для манікюру – найкраще місце для купівлі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.