Нардепам купили 500 дорогих ноутбуків

Нардепам купили 500 дорогих ноутбуків
Управління справами апарату Верховної Ради за результатами тендерів 21 і 24 листопада уклало низку угод на придбання товарів та послуг на загальну суму 8,61 мільйона гривень.

Про це повідомляє «Вісник державних закупівель», інформують «Наші гроші».

ТОВ «КПІ-Сервіс» обрано постачальником 485 ноутбуків на загальну суму 5,49 мільйона гривень. Кожен комп’ютер вартістю 11,3 тисячі гривень має встановлену пам’ять не менше 4 Гб і діагональ монітора 23 дюйми.

Нагадаємо, днями голова парламенту Володимир Литвин повідомив про підтримку рішення про перехід Ради на електронний документообіг.

За його словами, протягом однієї сесії на друк законопроектів йде 20 тонн паперу, а з врахуванням роботи, зарплати та експлуатації копіювальної техніки це коштує близько 400 тисяч гривень за одну сесію.

Протягом каденції Рада проводить 10 сесій. Тому друк законопроектів протягом цього часу коштує 4 мільйони гривень, що на півтора мільйона дешевше, ніж придбані ноутбуки.

Тим часом депутат від НУНС Ірина Геращенко заявила, що має намір відмовитись від такого ноутбука.

«Вважаю, що можна було б вийти з ініціативою, аби поки що, в період економічної кризи, депутати працювали на своїх ноутбуках чи планшетах. Мої спостереження – всі письменні і притомні колеги їх мають і спокійно б відмовилися від закупівлі цих дорогих компів», – написала вона у Facebook.

«Принаймні, я планую так зробити – у мене є і ноутбук, і планшет, нехай ті гроші заощадять для інших потреб, більш нагальних», – додала вона.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Нардепам купили 500 дорогих ноутбуків
28 листопад, 2011, 16:33