Найгучніші скандали і невиконані обіцянки Верховної Ради

Найгучніші скандали і невиконані обіцянки Верховної Ради
Народні депутати України обіцяли народу призначити дату київських виборів і парламент без «тушок».

Про це йдеться у рейтингу найгучніших скандалів і невиконаних обіцянок Верховної Ради сьомого скликання, який сформував Сегодня.ua.

Невиконані обіцянки: ТОП-5

Арсеній Яценюк («Батьківщина»), 10 жовтня: «У нас не буде «тушок». Я не можу допустити «тушок». І ми формували списки партій з 8 об'єднаних партій таким чином, щоб там не було тих, хто є політичними потворами». За 8 місяців з фракції «Батьківщина» вийшли 8 депутатів.

Олег Тягнибок («Свобода»), 12 грудня: «Це дуже неприємна ситуація, коли два депутати відмовилися вступати у фракцію «Батьківщина», це удар по всій опозиції. Тому ми і далі будемо не пускати їх у сесійну залу , таких людей не повинно бути в Раді ... І так буде з усіма зрадниками, тому що ми не маємо наміру терпіти всяких «тушок» і негідників у Верховній Раді». 8 «тушок» й досі працюють у сесійній залі.

Володимир Макеєнко (ПР), 7 грудня: «Ми готові працювати і голосувати індивідуально. Кожен депутат від Партії Регіонів пообіцяв ходити на засідання парламенту». Жодного засідання, на яке прибули б всі 209 регіоналів, ще не було. Щоправда, голосувань «за сусіда» вже майже немає.

Леонід Ємець («Батьківщина»)
, 4 квітня: «Верховна Рада заблокована. І буде заблокована доти, поки киянам не повернуть їх законні права на місцеве самоврядування. Якщо парламент не здатний забезпечити виконання законів, то такий парламент не повинен працювати». Рада відновила роботу 16 квітня; вибори в Києві досі не призначили.

Віталій Кличко (УДАР), 17 червня: «Якщо президент буде ігнорувати спілкування з депутатами, то, я впевнений, у нас не залишиться іншого методу (окрім блокування. - Авт.), змусити президента прийти і виступити в парламенті». Вже 18 червня Рада була розблокована і працювала аж до відпустки; президент до Ради так і не прийшов.

Скандали 7-го скликання: Топ-5


12 ГРУДНЯ. Побиття Табалова

Перший день роботи парламенту сьомого скликання був переповнений емоціями. Але центральним його подією стало побиття свободівцями батька і сина Табалова - депутатів, які пройшли до Верховної Ради за списками «Батьківщини», але відмовилися входити у фракцію. Щоправда, Олег Тягнибок стверджував, що «тушок» переконали вийти із зали мирно, але кров на обличчі Табалова-молодшого зафіксували фото-і телекамери. Це був перший в історії парламенту випадок, коли за «дезертирство» з лав опозиції депутатам довелося відповідати здоров'ям.

13 ГРУДНЯ. Програна битва регіоналів

Силові протистояння регіоналів і опозиції почалися ще тоді, коли регіонали були опозицією, а нинішня опозиція - владою. Але всі вони закінчувалися однаково - перемогою партії Віктора Януковича, передовий загін якої складали спортсмени - Ельбрус Тедеєв та Олександр Волков.

Але у другий день роботи парламенту сьомого скликання відбулося небачене: регіонали зазнали поразки - опозиціонери з кулаками відвоювали президію, а олімпійський чемпіон Тедеєв і зовсім опинився на підлозі. «І це кращий боєць ПР!», - знущалися в той день свободівці. Регіонали зробили висновок із тої бійки: після 13 грудня силові протистояння в парламенті практично зникли. Правда, представники влади пояснюють це небажанням дискредитувати Верховну Раду в очах Європи.

31 СІЧНЯ. Незібрана позачергова сесія


Січень був місяцем мегаактивності Віталія Кличка: спочатку він дав команду своєї фракції блокувати засідання чергової сесії, а потім виступив з ініціативою зібрати позачергову сесію. Фракції-союзниці його підтримали, але 150 необхідних підписів збирали цілий тиждень. Однак на цьому історія не закінчилася: виявилося, що частина підписів депутатів - підроблені (як правило, зроблені помічниками). Причому апарат Верховної Ради визнав несправжнім навіть підпис самого Віталія Кличка. В результаті позачергову сесію не скликали, а опозиція просто провела 31 січня засідання в сесійній залі.

6 БЕРЕЗНЯ. Мандат забрали через суд


У попередніх скликаннях депутатів позбавляли мандатів дуже рідко і лише за згодою ВР. На початку березня вперше відразу два депутати - регіонал Андрій Веревський і бютівець Сергій Власенко - залишилися без мандатів за рішенням суду. Опозиція звинуватила владу в політичних репресіях, але підстави у суду в обох випадках були: перший поєднував депутатську роботу з веденням бізнесу, другий - з юридичною практикою. «Батьківщина» заблокувала трибуну і оголосила протест, але вже через тиждень про це забули. А до кінця сесії за рішеннями судів мандатів позбулися ще двоє - позафракційні Павло Балога та Олександр Домбровський.

4 КВІТНЯ. Виїзне засідання

Зранку 4 квітня парламентська більшість провела засідання в будівлі комітетів на Банковій. Опозиціонери оголосили це засідання новим ГКЧП, передрікаючи крах влади, але в підсумку воно було визнано легітимним. Більшість законів, прийнятих 4 квітня в першому читанні, провалили в другому читанні, але страх повторення виїзних засідань став стримуючим фактором щодо нових блокувань з боку опозиції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ВР
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
тут "невиконані обіцянки" і Свобода? табалови та інші бютманські тушки - це відповідальність БЮТу! Так як і скрізь по всіх місцевих радах Волині!
Відповісти
Хіба ревуть "ВОЛИ"-як ясла повні?
Відповісти
Останні новини
Найгучніші скандали і невиконані обіцянки Верховної Ради
08 липень, 2013, 10:03