Пропонують купити горіхи чи пір'я: банда шахраїв обкрадає будинки волинян

Пропонують купити горіхи чи пір'я: банда шахраїв обкрадає будинки волинян
Кілька осіб іншої національності пересуваються на автомобілях іноземної реєстрації по території Локачинського та Турійського районів: вони входять в довіру до людей та обкрадають оселі громадян.

Про це повідомляє ГУНП у Волинській області.

Днями поліція зареєструвала кілька фактів крадіжок з приватних помешкань волинян. У Локачинському районі невідомі особи, увійшовши в довіру до мешканки, викрали у неї 35 тисяч гривень. А на Турійщині зловмисники виманили в громадянки 15 тисяч гривень та поцупили ювелірні вироби.

Поліція володіє оперативною інформацією про підозрюваних.

Підозрювані заїжджають в населені пункти та під приводом продажу чи покупки певних речей зав’язують знайомства з місцевими мешканцями, входять до них у довіру або ж просять про допомогу. На жаль, їх жертвами здебільшого стають люди похилого віку. Шахраї представляються працівниками «соціальних служб» або ж пропонують купити у людей горіхи чи пір’я, або - обміняти старі грошові купюри на нові.

У поліції повідомляють, потерпілі можуть звернутись до свого поліцейського офіцера громади, наряду групи реагування патрульної поліції або ж зателефонувати на лінію 102. Навіть елементарні дії – фотографування підозрілого автомобіля у вашому селі, розпитування про мету перебування в населеному пункті та інше, - уже дезорієнтує потенційних злочинців.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чи гризуни. Про росіян був би заголовок величезний.
Відповісти
Останні новини
Пропонують купити горіхи чи пір'я: банда шахраїв обкрадає будинки волинян
06 серпень, 2020, 18:32