У місті на Волині хочуть зменшити тарифи на опалення

У місті на Волині хочуть зменшити тарифи на опалення
КП «Володимир-Волинськтеплоенерго» повідомляє про намір здійснити зменшення чинних тарифів на послуги теплопостачання.

Про це повідомляє міська рада Володимира.

Розрахункові тарифи (та відсоток зменшення діючих тарифів) на послуги підприємства складають:
1. Населення: теплова енергія та послуга з постачання теплової енергії – 1745,04 грн./Гкал (-7,5%), послуга з постачання гарячої води – 111,51 грн./куб.м (-8,2%).
2. Бюджетні установи і організації: теплова енергія – 1796,796 грн./Гкал (-3,8%), послуга з постачання гарячої води – 120,71 грн./куб.м (-0,7%);
3. Інші споживачі: теплова енергія – 1796,796 грн./Гкал (-4,2%).

Розрахунки тарифів здійснені згідно Порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води, затвердженого постановою КМУ від 01.06.2011 р. № 869 “Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги”. Формування тарифів проведено з обґрунтуванням усіх статей витрат відповідно до вимог Закону України “Про теплопостачання” із забезпеченням відшкодування всіх економічно обґрунтованих витрат на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії

Нові тарифи на послугу з постачання теплової енергії та послугу з постачання гарячої води встановлюються на виконання Закону України від 09.11.2017 р.№ 2189-VІІ “Про житлово-комунальні послуги”. Дані комунальні послуги надаватимуться відповідно до укладених зі споживачами договорів. Ціна (тариф) послуги є однією з істотних умов договору. Отже, перехід на нові договірні відносини може здійснюватися за наявності тарифу на комунальну послугу, який розраховується виконавцем послуги та встановлюється уповноваженим органом.

Обгрунтуванням зменшення тарифу є зміни складових витрат: ціни природного газу, ціни електроенергії, витрат на водопостачання/водовідведення, обсягу реалізації теплової енергії, амортизації, витрат на матеріали та запчастини для проведення ремонтних робіт, витрат на заробітну плату.

Ознайомитися з додатковою інформацією щодо планових тарифів на теплову енергію, на послугу з постачання теплової енергії та послугу з постачання гарячої води можна на офіційній сторінці підприємства у Facebook.

Зауваження та пропозиції щодо нових тарифів приймаються протягом 7 календарних днів з дня опублікування цього повідомлення за адресою: м.Володимир-Волинський, вул. Сагайдачного, 19, або на e-mail КП “Володимир-Волинськтеплоенерго”:[email protected].

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.