У місті на Волині збудують новий храм. ФОТО. ВІДЕО

У місті на Волині збудують новий храм. ФОТО. ВІДЕО
Митрополит Луцький і Волинський Михаїл освятив хрест у Володимирі на місці, де новостворена парафія будуватиме храм Мучениць Віри, Надії, Любові та Софії.

Свято розпочалося хресним ходом. Від собору Різдва Христового несли великий різьблений хрест, ‒ повідомляють у прес-службі Волинської єпархії УПЦ КП.

За водосвятним молебнем та чином освячення з владикою співслужили міський декан протоієрей Юрій Пилипець, районний – протоієрей Євген Шевчук, настоятель парафії протоієрей Євген Рябець, духовенство місцеве і з Нововолинського деканату, а також священики з Львівської єпархії, які прибули разом із вірянами-паломниками. У молитві взяли участь священик Римсько-Католицької Церкви, заступник міського голови, а також секретар міськради Олег Свідерський.

На завершення богослужіння митрополит Михаїл освятив нові вишиті бісером ризи ‒ подарунок для парафії від родини Кравчуків, ‒ а настоятель о. Євген виступив із подячним словом. Також високопреосвященного привітала молодіжна недільна школа парафії.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 19
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
6.33 рідкого маразму...
Відповісти
..... ти какашка і тут вже накакав....і нічого дивного, тому що тобі твоїм атрофованим мозгом цього не зрозуміти, от і какаєш де попало!!! Хаааааха...)))
Відповісти
не розумію навіщо у такому маленькому місті стільки церквів? Попи не можуть вирішити хто має мати парафію - йде постійна війна на виживання. Отже інший взяв собі будувати свою церкву у цкентрі міста! це жахливо! Тут вже проскакують зовсім не духовні інтереси, а бізнесові.
Відповісти
кількість церков, у процентному співвідношенні, відповідає кількості тупих людей. Можете легко знайти інформацію про кількість віруючих в розвинутих країнах і країнах третього світу. Цю всю масу треба якось обробляти.
Відповісти

"...У молитві взяли участь священик Римсько-Католицької Церкви, заступник міського голови, секретар міськради Олег Свідерський..."
Шановні репортери В.П., з яких пір Олег Свідерський виявився ще і священником ?
Відповісти
Такий новий лозунг -гасло
" Кожному священнику по церкві!!!"
Відповісти
А дулю під ніс!
Відповісти
колись воїни-авганці хотіли там обеліск збудувати, то міський голова сказав, що не можна у заповідній зоні нічого будувати! А церкву значить можна? А на який чорт вона потрібна ще одна в центрі міста? А де тоді буде проходити узвіз, якщо весь парк заберуть? Огов, неповноправні депутати! вам що засліпили попівські гроші очі і ви всі проголосували?
Відповісти
Батюшки не поділили парафію, церковна двадцятка винесла скандал на люди... За цю ганьбу всіх "преміювали" добрим кавалком землі в центрі історичної території метрів за 150-200 від попередньої парафії. Фактично через дорогу. Про якийсь культурний рух у сквері тепер можна забути. Сумно це...
Відповісти
Культурний рух обмежується лише сквером? Ось це таки сумно.
Відповісти
Я тут живу і знаю про що кажу. Відбувається багато чого в різних місцях. Але саме на Володимира в тому скверику проходить Володимирський Узвіз - дійство, подібне до Країни Мрій. Воно дуже пасує до того скверика, де чудова аура. Але зовсім не пасуватиме до церковних ритуалів типу відспівування померлих... Не подумали депутати...
Відповісти
А куди громадяни міста дивляться? чи всім всерівно?
Відповісти
Як бачите - не всім :)
Йде обговорення ситуації на В-В форумі і на фейсбуці. Навіть святі отці підтягнулись...
Відповісти
ми дуже інертна нація. тут вам не Норвегія де спалювали церкви. Але якщо так буде тривати, то небриті морди скоро відхватять. Це перебор.
Відповісти
Шановні володимирчани! Не дайте мафії на чолі з попами забрати останній клаптик землі у центрі міста! Не будьте байдужими!Пишіть у всіх соціальних мережах, відстоюйте своє, адже ніхто інший крім нас цього не зробить!!!!!
Відповісти
дебілізм прогресує.
Відповісти
Загравання з попами стало модним. Це своєрідний спосіб спокути власних гріхів різномастими чинушами, депутатами і скоробагатьками. Тим і користаються церковники. Від збільшення кількості культових споруд, духовності не стає більше. Це доводить час. Потрібно будувати культурні центри, пристойні парки, бібліотеки... Молоді немає де розвиватись... Сьогодні країні вкрай не вистачає культури... А "дохідний дім" для чергового попа, навряд збільшить присутність Бога на Володимирській землі... Варто вмикати мізки і виходити з середньовіччя...
Відповісти
Один з аргументів Святого Отця, що написав мені у ФБ - у Володимирі колись було 18 православних храмів.
Мій аргумент - тільки вони не допомогли захистити Україну. Польщу, скажімо, врятувала національна культура, яку підтримує костел. А наші Панотці що роблять?...
Відповісти
Повністю з вами згідна!
Відповісти