Якому виду літнього заробітку надає перевагу молодь. ФОТО

Якому виду літнього заробітку надає перевагу молодь. ФОТО
Із початком літніх канікул значна частина студентів та абітурієнтів починає шукати шляхи тимчасового заробітку.

Найпопулярніші серед луцької молоді сезонні професії визначили «Волинські новини».

Керівник відділу оголошень видання «Волинські оголошення» Світалана Сундієва повідомила, що влітку кількість пропозицій тимчасового заробітку для студентів збільшується. Однак, працедавці зазвичай не повідомляють у тексті оголошення, яку саме роботу пропонують.

Представники декількох кадрових агенцій Луцька зізналися, що послуги із пошуку тимчасового працевлаштування студентам не надають. Клієнти, мовляв, націлені на пропозиції постійного місця роботи. Окрім того, такі послуги коштують немалу суму, тому студентам невигідно платити за послуги агенції, пропрацювавши лише один чи два місяці.

На офіційному сайті Державної служби зайнятості серед переліку пропозицій сезонних та тимчасових видів зайнятості переважають найпростіші професії, зокрема офіціант, підсобний працівник, кур’єр, а також робота у сфері торгівлі та реклами. Утім, навіть таких пропозицій у нашому регіоні ‒ надзвичайно мало.

Виявилося, що студенту або абітурієнту у Луцьку найпростіше влаштуватися на тимчасову роботу у галузі торгівлі. Поширена також праця із розповсюдження рекламних матеріалів.

Студент луцького ВПУ№9 Дмитро розпочав працювати в одному з луцьких закладів сімейного відпочинку на початку канікул. Він розповів, що оплата праці в закладі поденна, а кількість зароблених коштів упродовж літа його влаштовує. У майбутньому Дмитро планує працювати за спеціальністю автомеханіком.

Абітурієнтка Оля розповіла, що розпочала працювати продавщицею морозива від початку літа, обравши цю працю, щоб заробити у вільний час. Оплата праці потижнева та залежить від кількості проданого товару.

Лише три дні опановує роботу продавця абітурієнтка Христина, яка планує вступати у коледж технологій та бізнесу. Заробітну плату обіцяють платити щодекади.

Студентка СНУ імені Лесі Українки Вікторія працювала продавцем упродовж трьох місяців влітку минулого року. Цьогоріч, починаючи із травня, вона працює на цій самій роботі. Зарплату отримує щомісяця.

У майбутньому студентка планує здобути професію психолога, робота з клієнтами, за її словами, допомагає вивчати людей та розвиває вміння спілкування.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Якому виду літнього заробітку надає перевагу молодь. ФОТО
08 липень, 2013, 18:04