Єгипет – на межі катастрофи. ФОТО. ВІДЕО

Єгипет – на межі катастрофи. ФОТО. ВІДЕО
Акції протесту, які відбуваються в Єгипті, можуть перерости в громадянську війну.

Прихильники позбавленого влади президента Мохаммеда Мурсі вважають, що армія зрадила, - йдеться у сюжеті ТСН.

7 липня прихильники військових, які усунули очільника Єгипту від влади, провели масштабну акцію на площі Тахрір. А 8 липня зранку в Каїрі сталися нові сутички. У кривавому протистоянні загинули кількадесят людей, сотні поранені.

Однак надвечір 8 липня на площі Тахрір залишилося всього кілька сотень єгиптян. Людей не лишилося зокрема й тому, що військові практично наглухо заблокували всю центральну частину столиці Єгипту.

Буквально на кожному перехресті можна побачити блокпости, велику кількість військової техніки, а солдати та поліція з собаками перевіряють кожну машину на наявність вибухівки та розвертає авто у напрямку від площі Тахрір. Такі заходи безпеки пов'язані з ранковими кривавими сутичками між армією та прихильниками Мурсі біля штаб-квартири Республіканської гвардії, де, за чутками, утримують екс-президента.



За інформацією військових, прихильники позбавленого влади президента "брати-мусульмани" спробували здійснити штурм будівлі, у відповідь на це солдати відкрили вогонь. Водночас представники ісламістів запевняють, що вони проводили мирний мітинг, а солдати розпочали стрілянину під час ранкової молитви, коли люди були беззахисні.

За словами "братів-мусульман", внаслідок кривавої стрілянини загинуло більше 40 осіб, і понад 300 отримали поранення. Наразі цей район повністю блокований, затримано більше 200 учасників заворушень.

Найголовніше, що після цього інциденту "брати-мусульмани", до яких належить екс-президент Мурсі, закликали розпочати в країні збройне повстання.

Ісламісти запевняють – армія їх зрадила, і закликають вбивати усіх, хто причетний до повалення президента Мурсі. Ситуація у країні дуже напружена, Єгипет наразі перебуває на межі громадянської війни.

Також 8 липня стало відомо, що прем'єр-міністр Єгипту Хішам Кандиль подав у відставку на знак протесту проти подій всередині країні.

"Я написав прохання про відставку ще 3 липня, проте не наполягав на набутті нею чинності на період формування нового уряду. Однак тепер вважаю неможливим виконувати обов'язки глави уряду в нинішній період і прошу вважати відставку чинною з 8 липня 2013 року", - йдеться в заяві Кандиля в мережі Facebook.

Нагадаємо, 3 липня армія Єгипту оприлюднила "дорожню карту" виходу з політичної кризи, що передбачає призупинення дії конституції, відсторонення від влади президента Мухаммеда Мурсі, формування нового уряду. На перехідний період главою держави став голова Конституційного суду Адлі Мансур.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Єгипет
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А "наша" СвоЛота в себе такого хоче!!! Не доведи Господь!
Відповісти
Останні новини
Єгипет – на межі катастрофи. ФОТО. ВІДЕО
09 липень, 2013, 07:00