На прес-конференції Козюри «попалили» «платних мітингувальників»

На прес-конференції Козюри «попалили» «платних мітингувальників»
Протести жителів проти будівництва кафе «Буратіно» є «замовними» та мають на меті дискредитувати в очах лучан забудовників, депутата Андрія Козюру та навіть міського голову, – заявив під час прес-конференції 7 лютого юрист та депутат Андрій Козюра, який, як він стверджує, «здійснює юридичний супровід будівництва».

Нагадаємо, що на вулиці Винниченка кілька місяців тому почалося будівництво біля колишнього кафе «Буратіно». У новинах каналів місцевого та центрального телебачення мешканці будинку, що поряд, стверджували, що приміщення, яке будується, зменшить освітлення їх квартир, відтак вони – проти будівництва.

Представники ж забудовника переконують: документи в порядку, будівництво законне, а протести – проплачені.

Також нагадаємо, що свого часу стало відомо, що власниками приміщення кафе «Буратіно» є батько Андрія Козюри Григорій, дружина друга Андрія Козюри Ірина Стецюк, а також син луцького міського голови Миколи Романюка Володимир.

Будівництво законне, – забудовник

Андрій Козюра запевнив, що усі документи і висновки експертів підтверджують законність будівництва. А дозвіл на реконструкцію був виданий ще 2007 року.

З його слів, будівництво не могло викликати ні тріщин у будинку, ні порушень санітарних норм.

«Реконструкція здійснюється відповідно до поданої декларації, добудова здійснюється на земельній ділянці, яка перебуває у приватній власності, і відповідно до наявного у власності товариства майна», – каже Козюра.

За словами Святослава Туза – ще одного адвоката будівництва – у відповіді Львівського інституту судових експертиз від 2 лютого 2012 року йдеться, що реконструкція відповідає вимогам чинного законодавства і при проведенні реконструкції норми інсоляції (природного освітлення) квартири №20 не порушені.

«Відповідно даним висновком експерта спростовані звинувачення, що лунали в засобах масової інформації про незаконність будівництва. Оскільки є затверджений робочий проект, який відповідає санітарним нормам і правилам, є земельна ділянка, яка є у власності товариства, що здійснює забудову, дозволи на ведення будівельних робіт», – зазначив Туз.

«Заказуха рєшал», – Козюра

Юрист ТОВ «Буратіно ЛТД» Андрій Козюра каже, що конфлікт почав назрівати протягом останніх двох місяців. Мовляв, два місяці тому власників будівництва почали шантажувати. Головний камінь спотикання – це квартира №20 будинку на вулиці Винниченка, 4. Ще три квартири другого поверху цього будинку власники «Буратіно» викупили.

Власник квартири №20 судиться вз забудовниками, зазначаючи, що будівництво порушує санітарні норми. Зі слів Туза, цю квартиру її теперішній власник купив 8 травня 2008 року за 39,191 тисячі гривень.

«До мене неодноразово, так само і до інших власників і співвласників зверталися Товстенюк Олександр і Никитюк Володимир. Це голова земельної комісії Луцької міської ради і депутат. Зверталися з ультиматумом, вимагаючи 500 тисяч доларів США за квартиру, яка була придбана навмисно з метою наживи для того, аби створювати проблеми в подальшому для будівництва. Я доведу той факт, що ці люди мають відношення, і це не що інше як замовлення», – заявив Козюра.

Адвокат каже, що аудіо- чи відеозаписів, які підтверджують цей факт, у нього немає. І до правоохоронних органів він заяву не подавав. Адже це «мала бути так звана дуже чесна домовленість купівлі-продажу квартири».

«І після того сказали, що якщо ви не дасте півмільйона доларів, то ми будемо створювати вам проблеми. В тому числі замовляти мітинги, платити засобам масової інформації, писати заяви у всі органи, структури і так далі, і таке інше», – продовжив Козюра.

Депутат припускає, що конфлікт має політичне забарвлення.
«Володимир Никитюк дуже сильно боїться втратити вплив за «рішаніє» питань земельної комісії, аби перестати впливати на процеси і перестати роздавати, дерибанити землю в місті. Він висунув ультиматум як Козюрі щодо неможливості формування групи «Рідне місто», так і голові. «Або я буду рєшать вапроси, або я буду створювати проблеми», – сказав Козюра.

Протестувальники і «страшні люди»

Під час прес-конференції Андрія Козюри до зали зайшли близько десяти молодих хлопців з плакатами, на яких були написані вимоги зупинити будівництво кафе «Буратіно». При цьому ті, хто тримав ці плакати, намагалися затуляти ними свої обличчя.

Тут же, на прес-конференції Андрій Сажнєв, якого Козюра представив як «громадського активіста», заявив: цей «міні-мітинг» оплатив він. Він каже, що зібрав цих людей на прохання голови Волинської правозахисної групи Миколи Нікітюка. Саме він, мовляв, платив йому за ці послуги гроші.

«Нікітюк Микола Сергійович і Кучер Володимир запропонував, по їх словам, зайнятися мені заказухою. Вони мені платили гроші, давали, аби я займався цією справою, давали гроші за плакати. Оці хлопці, що сидять, – це мої хлопці. Я дуже хвилююся, переживаю за свою безпеку. Я буду подавати заяви начальнику міліції і Служби безпеки. Я дуже хвилююся, бо ці люди, які не зупиняться не перед чим», – сказав на прес-конференції Козюри Сажнєв.

Сажнєв навіть роздав журналістам заздалегідь роздруковану свою заяву на ім’я начальника Управління СБУ у Волинській області, де просить «усіма законними шляхами забезпечити мою безпеку».

Сажнєв також роздав журналістам заздалегідь роздруковані стенограми своїх розмов з Нікітюком і Кучером, які, як він стверджує, записував на диктофон. Сажнєв каже, що боїться «цих страшних людей». Сажнєв зізнається, що «пішов на поводку» у цих «страшних людей» і оскільки все вже знав про цю справу, то «не міг відмовитися».

Микола Нікітюк, який був присутній на прес-конференції, звинувачування Козюри про те, що отримав за виконання «заказухи» 35 тисяч гривень, відкидає. Каже, що судитиметься з депутатом-юристом.

Люди втратили до 40% вартості квартири

У реставрованому кафе «Буратіно», зі слів Козюри, не буде пивоварні, а лише кафе і торговий центр. Від також спростовує інформацію про те, що у викуплених квартирах будуть громадські туалети.

Однак не лише власник квартири №20 вважає себе постраждалим від будівництва. Мешканці будинку, які теж були присутні на прес-конференції, кажуть, що їх квартири втратили до 40% вартості.

Наприклад, жителька однієї з квартир Інна Бартошек каже, що її вікна виходять на дах новобудови. Вона стверджує, що питання про те, чи дотримані санітарні норми будівництва стосовно її квартири, поки що лише вивчається, і висновок має бути на днях.

«В мене маленька дитина і невелика квартира. Я думала продати квартиру, бо нам тісно. Раніше в мене був вид на сквер. Тепер – на дах. Половина вікна закрита. Кому і за скільки я продам цю квартиру?» – запитує жителька.

У відповідь на такі незадоволення адвокат будівництва Андрій Козюра порадив звертатися до забудовника і пробувати вирішити проблему напряму з ним.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 17
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
сьогодні вранці на власні очі бачив як Никитюк В. з Нікітюком М. сиділи в Карамель кафе і мило бесідували про якісь важливі справи.Шкода що не сфотографував їх там.
Відповісти
Шкода Свідок, що не сфотографував:)
Гей Свідок!
Де твоє справжнє ім"я?
Ти не свідок ти брехунець:)
Ну по перше Нікитюк В. раніше 10-ї з дому не виїздить ?)
З 10 30 десь до початку першої я там мав декілька зустрічей і жодного з цих двох в притул не бачив.
По друге Нікитюк В. з Нікитюком М. на одній грядці не сяде через земельну ділянку під гараж, яку комісія Володимира Нікитюка не виділила Миколі Нікитюку.
Хлопці Володимир Нікитюк інтернет не читає тому розслабтесь ?) Пишіть на парканах швидше побачить.
А брехати не гарно.
Відповісти
«До мене неодноразово, так само і до інших власників і співвласників зверталися Товстенюк Олександр і Никитюк Володимир. Це голова земельної комісії Луцької міської ради і депутат. Зверталися з ультиматумом, вимагаючи 500 тисяч доларів США за квартиру, яка була придбана навмисно з метою наживи для того, аби створювати проблеми в подальшому для будівництва. Я доведу той факт, що ці люди мають відношення, і це не що інше як замовлення», – заявив Козюра.
Цікаві факти. Товстенюк 4 роки марнував повітря в якості депутата обласної ради, роздумуючи, як їжаки займаються коханням,і його співвимагач Никитюк Володимир - святі люди. Перший - син Товстенюка, адвентиста сьомого дня і зав. друкарнею одноіменної церкви на Вороніхіна, другий - мормон, літає в США молитись в церкві Мормонів. Обидва вони 5 років тому влаштували такий же терор мешканцю квартири на Волі,12. Обидва - цікаві наглядні посібники для нового обласного прокурора.
Відповісти
Что курим?
Никитюк мармон :)
Товстенюк массон :)
А ты Мыкыта Наполеон?
Что что а план на Волыни качественный :)
Відповісти
Нікітюк не належить до кола шанованих мною людей (швидше навпаки), але цей цирк Козюри, по-моєму, вже перебор! Андрію, Ви усіх лучан за дурнів маєте?
Відповісти
правозахисник Нікітюк Микола не може бути брехуном. Він лише балкончик сам на два поверхи побудував без дозволу мешканців і гараж у два поверхи хотів построїти, коли депутатом був, але останній вимутити не вдалось- люди із сусіднього будинку не дали.
Відповісти
Товстенюк красавец: купив квартіру за сотку зелені, а требує пів лімона. Супер-бізнес. Може собі таким занятись...
Відповісти
Видно в Ніті земля з під ніг чи з під рук уходить. Треба бабкі по іншому збивати.
Відповісти
чув, що Нітя вже білет в Америку купив - зїзджати буде і сімейку свою забирає(((. Жаль такого кадра решательного не буде!!!
Відповісти
В мене запитання до Буратінів і їх однодумців: ви хочете щоб перед вашими вікнами побудували такого монстра? і люди теж не хочуть.
Відповісти
щось не зрозуміло хто замовник шоу на пресконференції-нікитюк дав гроші хлопцям, щоб вони його опустили на все місто чи навпаки, козюра? тут навіть папа карло не розбереться...
Відповісти
Андрій заплачу більше, скажи за скільки продався?
Відповісти
оце так скандал.. серйозні звинувачення, якщо Козюра каже правду то тут криіналом пахне, якщо ні, то дуже брудна провокація..
Відповісти
Краще послухайте це як Вова кучер говорить про 500тисяч доларів

http://vk.com/lovetresh
Відповісти
До речі у чора бачив як пан Никитюк Микола йшов зі сторони аверса мабудь платив гроші і виправляв ситуацію .... і на скільки мені відомо Микола не одноразово натякав на те що у нього звязки з Аверсом тепер можна зрозуміти чому аверс перекрутив усе вчора -це ганебно,купувати телебачення,і ще хочу спростувати ситуацію що до того що я поїхав з паном Козюрою у невідомому напрямку всім на конференції було відомо що я по закінченню її збирався до прокуратури та СБУ ось і пан Козюра запропунував мене супроводжувати аби зімною нічого не сталося по дорозі до правоохороних органів...
Відповісти
Геть Никитюка з Правозахисної групи позор таким людям
Відповісти
Володя Кучер цей неадекватна людина як не вірить у Бога а у резетку !!!!! співчуваю людям яким доводиться з ним працювати він не урівноважений клоун
Відповісти
Останні новини
На прес-конференції Козюри «попалили» «платних мітингувальників»
07 лютий, 2012, 16:41