В Україні паспорти у формі книжечки планують поступово вивести з обігу

В Україні паспорти у формі книжечки планують поступово вивести з обігу
Кабінет міністрів ухвалив проєкт закону "Про паспорт громадянина України у формі книжечки", яким передбачається поступове видення з обігу таких документів. 

Відповідне рішення уряд ухвалив під час засідання 12 серпня, - пише ТСН.

Зазначається, що паспорти у вигляді книжки будуть замінювати на пластикові ID-картки.

Проект передбачає, що термін дії паспорта становить:

- для осіб віком від 16 до 25 років - до дня досягнення особою 25-річного віку;
- для осіб віком від 25 до 45 років - до дня досягнення особою 45-річного віку за умови, що до дня набрання чинності цим законом до паспорта вклеєно нову фотокартку після досягнення особою 25-річного віку, а в разі коли паспорт було оформлено у період після досягнення особою 25-річного віку до дня досягнення нею 45 років, - фотокартку під час оформлення паспорта;

- для осіб віком від 45 років - безстроково за умови, що до дня набрання чинності закону до паспорта вклеєно нову фотокартку після досягнення особою 45-річного віку, а в разі коли паспорт було оформлено після досягнення особою 45-річного віку, - фотокартку під час оформлення паспорта.

Зазначається, коли у наступній даті потрібно вклеїти нове фото, паспорт у формі книжечки будуть заміняти на пластикову карту. Нові паспорти будуть видати лише у формі пластикових карт.

Як повідомлялося, в Україні запустили послугу одночасного оформлення ID-картки та номера платника податків з 14 років. Послуга з оформлення ID-картки та ІПН у підрозділах ДМС та ЦНАП надається безкоштовно. 


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вони там що ох...ли? Я Вам, б...ь, не хіпстер з пластмасою ходити. Залиште мені нормальний паспорт. Майте повагу до громадян.
Відповісти
може вони ще повідомлять, коли дані прописки будуть в зачіповані в пластику, а не на сраній бамажці?
Відповісти
У суді треба свої права на нормальний паперовий паспорт доводити - треба просто звернутись у суд, а пільговим категоріям безплатно.
Відповісти